Pagaliau Vilniuje mano skonio oras – maloniai šiltas, su gaiviu lietumi ir lengvu vėjeliu. Tokiomis sąlygomis jaučiuosi pilna jėgų ir noro veikti, o štai alinantis karštis mano organizmą veikia priešingai. Anot meteorologų, ši gaiva ilgai neužsibus, tad kol galiu naudojuosi proga ir kamšau visokias užsilikusias veiklos skyles. Kai tiek visko nenuveikta, maisto gamyba vėl nusikėlė į antrą planą, tad šiandien dalinuosi labai paprastu, daug vargo ir laiko nereikalaujančiu receptu – salotomis su šilta vištiena, gardžiu česnakiniu jogurto padažu ir kalnu daržovių. Neelegantiškai tariant, šios salotos man primena vištienos kebabą lėkštėje 🙂 Skanu, nuotaikinga, o svarbiausia – ganėtinai sveika! Žinoma, jei norite, padažą galite pasiriebinti majonezu. Jis čia puikiai tiktų, tačiau tikrai nėra būtinas.
Reikės (maždaug 4 porcijoms):
- 500 g vištienos filė
- mėgstamų prieskonių vištienai (kario, ciberžolės, raudonėlio, česnako, pipirų, druskos ir pan.)
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- 4 pomidorų
- 2 trumpavaisių agurkų
- pusės salotų gūžės (pvz., Iceberg)
- raudonojo svogūno
- 1,5 paprikos
Padažui:
- 400 g graikiško arba islandiško jogurto
- 1 citrinos sulčių
- 5-6 česnako skiltelių
- ryšulėlio krapų
- druskos, pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustome nedideliais gabalėliais, apšlakstome aliejumi, mėgstamais prieskoniais, sumaišome ir paliekame valandžiukę pasimarinuoti.
- Pasiruošiame padažą: sumaišome jogurtą, smulkintą česnaką, smulkiai pjaustytus krapus, vienos citrinos sultis ir pagardiname druska ir pipirais pagal skonį. Gerai sumaišome ir atidedame į šaldytuvą, kol prireiks.
- Šiaudeliais supjaustome paprikas ir apkepiname keptuvėje ant šlakelio aliejaus. Pabarstome druska, pipirais.
- Imame didelę lėkštę ar dubenėlį, kuriame gaminsime salotas. Pirmiausia supjaustome salotų gūžę ir nuklojame salotomis lėkštės dugną.
- Nulupame ir riekelėmis supjaustome svogūną, suraikome agurkus ir kubeliais supjaustome pomidorus.
- Ant salotų sudedame likusias daržoves: agurkus, pomidorus, svogūną, pakepintas paprikas.
- Keptuvėje, kurioje kepė paprikos, iškepame vištienos filė. Suverčiame vištieną ant daržovių.
- Uždedame šiek tiek padažo ant vištienos ir tiekiame. Vėliau kiekvienas padažu pasigardina salotas pagal individualius pomėgius 🙂
Štai ir viskas. Skanaus!




