Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kepsniai, kiauliena, sotu  /  18 birželio, 2019

Kiaulienos kepsniai su fetos sūrio padažu

by Otilija

Šiandien receptas toks labai rimtas – kiaulienos kepsnys, išraiškingas padažas, kalnas daržovių. Sakyčiau, netgi vyriškas. Neveltui Laurynas, mano aršiausias maisto (ypač – daržovinio) kritikas, su lėkšte keliavo antros porcijos ir dar ilgesingai dairėsi į trečią…

Fetos sūris šiame patiekale yra tikra žvaigždė. Feta apskritai yra vienas mano mėgstamiausių maisto produktų pasaulyje. Man patinka tas specifinis avių / ožkų pieno kvapas, sūrumas, trapi konsistencija. Vos pamačiusi šį padažą supratau, kad privalau jį kuo skubiau išbandyti (tik padauginti česnako – kaip be jo) 🙂 O su kuo geriausiai dera feta? Man, asmeniškai, su keptomis daržovėmis ir kuskusu.

Adaptuota pagal Santa Maria.

Reikės:

  • 600 g kiaulienos nugarinės pjausnių
  • kepsnių prieskonių (ar bet kokių jūsų mėgstamų)
  • 2 skiltelių česnako
  • šiek tiek aliejaus

Padažui:

  • 90 g fetos sūrio
  • 200 g graikiško jogurto
  • pusės citrinos sulčių
  • pipirų, druskos pagal skonį
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 4 skiltelių česnako

Kuskusui su daržovėmis:

  • kelių saujų kuskuso
  • riekelės sviesto
  • dviejų paprikų (gali būti skirtingų spalvų)
  • cukinijos
  • 2 svogūnų
  • druskos, pipirų
  • mėgstamų prieskonių
  • kelių skiltelių česnako

Gaminimas:

  1. Pirmiausia kepsnius gerai paprieskoniuojame iš abiejų pusių, sudedame į didelį dubenį, apliejame keliais šaukštais aliejaus, įspaudžiame česnako, išmaišome ir paliekame šiek tiek pastovėti.
  2. Pasiruošiame padažą: susmulkiname česnaką, tada visus ingredientus sutriname iki vientisos masės maisto smulkintuvu.
  3. Kuskusą užpilame verdančiu vandeniu (kokiu centimetru virš kuskuso kruopų), išmaišome, uždengiame ir paliekame pastovėti, kol išbrinks.
  4. Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių.
  5. Gerai įkaitiname keptuvę ir apkepame kepsnius po dvi minutes iš abiejų pusių.
  6. Kepsnius sudedame į kepimo skardą ir kišame 8-10 minučių į orkaitę, kad baigtų kepti.
  7. Tuo metu keptuvėje (gali būti ta pati, kurioje kepė mėsa) išlydome gabalėlį sviesto ir pakepiname pusžiedžiais pjaustytą svogūną bei smulkintą česnaką. Kai jis pakvimpa, suberiame smulkintą cukiniją, šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kaitiname, kol suminkštės. Galiausiai suberiame kuskusą, mėgstamus prieskonius ir dar kelias minutes maišydami pakepame.
  8. Traukiame iš orkaitės kepsnius ir tiekiame su daržovėmis ir padažu. Viskas tarpusavyje labai skaniai dera!

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kepsniai
  • kiauliena
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Šiltos vištienos salotos su jogurtiniu padažu
SVEIKIAU | Trinta pomidorų ir cukinijų sriuba su pupelėmis ir avinžirniais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.