Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sriubos, sveika  /  25 birželio, 2019

SVEIKIAU | Trinta pomidorų ir cukinijų sriuba su pupelėmis ir avinžirniais

by Otilija

Šiomis savaitėmis turiu mažai laiko receptams. Galva pilna malonių rūpesčių: planuoju atostogas, kelionę į Graikiją, šaldau braškes, ieškau vestuvinių idėjų (taip, taip, negaliu atsidžiaugti savo sužadėtinės statusu), mėgaujuosi gražiu oru ir susitikimais su draugais. O kur dar bandymai neišprotėti karštame ofise – sugrįžus norisi tik paskęsti šaltame duše ir suvalgyti bliūdą (žodis dubenėlis čia tiesiog netinka; aš tikrai juos valgau blūdais) šaltibarščių, tad kokie dar virtuviniai romanai… Visgi, vakar greitosiomis iš namie gulėjusių produktų sumesta sriuba man taip patiko, kad nusprendžiau ją aprašyti.

Žinau, žinau, tokiu oru karštų sriubų mažiausiai norisi… Bet kartais reikia. Ypač tokių, kurios lengvai pagaminamos, maistingos ir labai kvapnios. Šią vadinu tinginių sriuba todėl, kad pomidorus naudoju vien iš skardinės – jokio pjaustymo, jokio odelių laupymo. Avinžirnių ir pupelių galite ir nedėti, tačiau jie suteikia sriubai mėsos, t. y. sotumo. Ideali ir lengva vakarienė!

Reikės:

  • 1 cukinijos
  • 2 skardinių konservuotų pomidorų (po 400 g, smulkintų savo sultyse)
  • 1 l sultinio
  • svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • mėgstamų prieskonių; aš naudojau po pusę šaukštelio baziliko, raudonėlio, čili
  • 100 g virtų avinžirnių (tinka konservuoti)
  • 100 g virtų pupelių (tinka tiek raudonos, tiek baltos)
  • 2 v. š. pomidorų pastos
  • kelių šakelių petražolių
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • šiek tiek sūrio (patiekti)

Gaminimas:

  1. Į sultinį sudedame gabaliukais pjaustytą cukiniją, suverčiame pomidorus, užviriname.
  2. Ant sviesto pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, suverčiame į puodą.
  3. Įdedame kelis šaukštus pomidorų pastos, druskos, pipirų pagal skonį. Gerai išmaišome ir verdame, kol cukinija suminkštėja.
  4. Įdedame kelias petražolių šakeles.
  5. Sriubą sutriname blenderiu ar maisto smulkintuvu, grąžiname į puodą, sudedame mėgstamas žoleles, žiupsnelį čili, pupeles, avinžirnius, ir kaitiname, kol užvirs. Paliekame kelias minutes susistovėti.
  6. Tiekiame su šviežiu baziliku ir žiupsneliu sūrio. Nereikia nė sakyti, kad šalia tobulai dera riekelė paskrudinto batono 🙂

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sriubos
  • sveika

Navigacija tarp įrašų

Kiaulienos kepsniai su fetos sūrio padažu
Atostogos Atėnuose: mūsų įspūdžiai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.