Vienas pirmųjų mano kepinių dar gyvenant tėvų namuose buvo keksiukai. Jie labiausiai patiko mano seneliui, tad šiandien, ruošdamasi važiuoti namo jo gimtadienio proga, nusprendžiau jų ir išsikepti. Namuose nuo kažkurio ankstesnio kepinio mėtėsi pusė stiklainio Nutellos, tad atsirado puiki proga galiausiai ją sunaudoti (nors ir kokia esu didelė smaližė, Nutella nėra mano skonio saldėsis; ją naudoju tik desertams ruošti).
Šie keksiukai puikūs: paprasti, greiti, tirpstantys burnoje. O kur dar patraukli išvaizda ir labai viliojantis kvapas…
Adaptuota pagal Donna Hay receptą.
Reikės (12 keksiukų):
- 140 g sviesto
- 100 g cukraus
- 200 g miltų
- 3 kiaušinių
- 1,5 a. š. kepimo miltelių
- 1,5 a. š. vanilinio cukraus
- žiupsnelio druskos
- 12 a. š. Nutellos (šaukštelių kupinumas priklauso tik nuo jūsų smaližiškumo lygio :))
Gaminimas:
- Sviestą išlydome ir paliekame atvėsti.
- Kiaušinius gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (kol cukrus ištirps).
- Palengva plakdami supilame sviestą.
- Miltus, druską ir kepimo miltelius sumaišome ir persijojame.
- Atsargiai, po truputį įmaišome miltus (tik nepermaišome).
- Orkaitę įkaitiname iki 170 laipsnių.
- Tešlą supilstome į formeles (užpildome maždaug 3/4). Ant kiekvieno keksiuko viršaus uždedame po šaukštelį kambario temperatūros Nutellos ir dantų krapštuku išsukame ją paviršiuje.
- Kepame apie 25-30 min (ar keksiukai iškepę galite patikrinti naudodami medinį dantų krapštuką – kai sukišus į keksiuką jį ištrauksite sausą ir neaplipusį, žinosite, kad galite traukti kepinį iš orkaitės).
Skanaus!



Socialiniai tinklai: