Šį desertą gaminau ir fotografavau senokai – prieš kokias keturias-penkias savaites. Visgi, turėjau tiek reikalų, kad nepasitaikė proga jį aprašyti. O dabar, drybsodama ant sofos su po kaklu parišta ranka, ko jau ko, bet laiko turiu į valias. O slenka jis laaabai lėtai – negaliu daryti daugybės savo mėgstamų dalykų, o blogiausia – praktiškai nieko, susijusio su maistu. Kaupiu receptus, idėjas, o nagai tiesiog niežti grįžti į virtuvę… Bet dar teks palaukti. Siūlės šviežiai išimtos, bet ranka dar tvirtai supakuota. Ir šį įrašą rašau turbūt tokiu greičiu (ir tokiu pat pirštų kiekiu), kaip mano tėtis, prieš dešimtmetį pirmą kartą įsijungęs Wordą.
Šis desertas – labai vasariškas, šiek tiek primenantis Mohito kokteilį (dėl mėtos ir žaliosios citrinos). Tikrai ne per saldus. Jei mėtų lapeliai jūsų nevilioja, dėkite jų labai saikingai aba praleiskite išvis. Dydžius daugmaž pyliau iš akies, tad drąsiai galite juos koreguoti.
Reikės:
- 750 ml toniko (pvz., Royal)
- 30 g želatinos
- 1 l su cukrumi trintų braškių (saldumą pakoreguokite pagal skonį; aš naudojau šaldytas, sutrintas anksčiau)
- kelių šakelių mėtų (tinka ir šlakelis mėtų sirupo, jei nenorite deserte lapelių)
- 1 v. š. žaliosios citrinos sulčių (nereikia padauginti, nes rūgštis, kaip žinia, trukdo sustingti)
- 500 g šviežių braškių (įpjaustyti į desertą, netrintų)
Gaminimas:
- Želatiną užpilame nedideliu kiekiu vandens arba toniko ir paliekame išbrinkti.
- Toniką sumaišome su šaukštu žaliosios citrinos sulčių ir saujele mėtos lapelių (arba mėtų sirupu).
- Šiek tiek daugiau nei pusę želatinos pašildome, ištirpdome ir kruopščiai sumaišome su toniku. Išpilstome į stiklines ir paliekame apstingti.
- Pradėjus stingti, į stiklines įdedame pjaustytų braškių, papildomai papuošiame mėtos lapeliais ir paliekame sustingti.
- Kai apatinis sluoksnis sustingsta, pasiruošiame trintų braškių viršų: ištirpdome likusią želatiną, sumaišome su trintomis braškėmis ir išpilstome į stiklines. Paliekame sustingti.
- Tiekiame papuošę citrina, braškėmis ir mėtų lapeliais.
Skanaus!


