Viena didžiausių valgomų silpnybių man yra chicken nuggets‘ai. Tai patiekalas, kurio niekada negalėčiau atsivalgyti. Deja, greito maisto užkandinėse jie verdami aliejuje, o ir naudojama toli gražu ne aukščiausios rūšies „mėsa“, tad tokiu maistu kasdien tikrai nepasimėgausi. To paskatinta ėmiau dairytis sveikesnių, paprastesnių ir ne mažiau gardžių alternatyvų. Šis receptas, man, asmeniškai, tobulas – vištienos kepsneliai pavyksta minkštos, lengvos konsistencijos, išorė traškoka ir kvepia sūriu. Skanu tiek šilti, tiek šalti. Žodžiu, viskas, ko reikia! Neverta nė sakyti, kad labai patiks vaikams. 🙂
Gamyba greita ir paprasta kaip 2 x 2.
Reikės:
- 600 g vidinės vištienos filė arba krūtinėlės
- 120 g (60 g x 2) smulkiai tarkuoto kietojo sūrio, pvz., Džiugo
- 1/3 stiklinės vandens (apie 80-90 ml)
- stiklinės Panko džiūvėsėlių (rasite kiekvienoje didesnėje parduotuvėje, yra ir Barboroje)
- 0,5 a. š. paprikos miltelių (tinka ir čili, jei norisi išraiškingesnio skonio)
- druskos (bent 0,5 a. š.) ir pipirų pagal skonį
- mėgstamų prieskonių vištienai gardinti: aš dėjau itališkų žolelių ir česnako miltelių
Gaminimas:
- Vištienos filė supjaustome ir sudedame į maisto smulkintuvą. Ten pat sukrečiame pusę (60 g) sūrio, supilame vandenį, suberiame druską, pipirus, pagardiname mėgstamais prieskoniais ir susmulkiname. Jei liks vienas kitas stambesnis gabalėlis, nieko tokio, visiška tyrele paversti nereikia.
- Patogiame voliojimui inde sumaišome džiūvėsėlius, likusį sūrį ir paprikos miltelius (galite pagardinti ir kitais mėgstamais prieskoniais).
- Iš gautos vištienos masės lipdome norimo dydžio kepsnelius. Labai smulkių daryti neverta, skaniausi man maždaug 7 cm ilgio ir 2 cm pločio. Masė lipni, tad šalia pasiruoškite dubenį su vandeniu rankoms susidrėkinti.
- Kepimo skardą išklojame popieriumi arba papurškiame aliejumi.
- Lipdome kepsnelius, tuomet apvoliojame džiūvėsėlių masėje ir dedame į kepimo skardą.
- Orkaitę įkaitiname iki 205 laipsnių. Apkepame apie 15 min, apverčiame, tuomet pakepame dar apie 10-15 min. Likus paskutinėms 5-10 minučių temperatūrą padidiname iki 220 laipsnių, kad apskrustų.
- Tiekiame su mėgstamu padažu ir žalumynais. Puikiai tinka ir žanro klasika – pomidorų padažas 🙂
Skanaus!




Socialiniai tinklai: