Kasryt stebiu savo gyjantį randą ir galvoju, kiek daug gali laikas. Kartais visai nejaučiu jo tėkmės, o jis vis tiek ramiai atlieka savo darbą. Taip ramiai skaičiuoju jau 27 savo gyvenimo rugsėjį. Ir nors jau kelinti metai ruduo man asocijuojasi ne su mokyklos ar universiteto slenksčiu, jis vis dar atneša tą šviežią naujos pradžios dvelksmą. Šis ruduo man toks ir bus: sugijus rankai keliausiu į naują darbą, o rudens antroje pusėje numatyta, ko gero, svarbiausia kelionė gyvenime. 🙂 Tad ir dienos dabar pilnos malonių rūpesčių ir planų ateičiai.
Kuo jums kvepia ruduo?
Vienas dažniausių rudeniškų vaikystės kvapų – kepti obuoliai 🙂 Tad šiandien dalinuosi kiek kitokio, sveikesnio obuolių pyrago – trupiniuočio – receptu. Taip, šiek tiek cukraus čia yra, tačiau su tradiciniu obuolių pyragu nesulyginsi. Be miltų, be sviesto, be kiaušinių, bet labai gardus. Tiekite su jogurtu, skanaukite vieną, o nuodėmingai versijai – įsiguldykite šalia ledų kaušelį ar apipilkite kondensuotu pienu… PA SA KA.
Idėją radau čia.
Reikės:
- 3 obuolių
- 3 kriaušių
- 3 v. š. citrinos sulčių
- 1 v. š. cukraus
- 1 a. š. cinamono
Trupininiam viršui:
- 2 stiklinių avižinių dribsnių
- 0,25 stiklinės migdolų miltų (galite ir praleisti)
- 1 stiklinės smulkintų graikinių riešutų
- 0,5 stiklinės klevų sirupo
- 4 v. š. kokosų aliejaus (kambario temperatūros)
- žiupsnelio druskos
- šiek tiek cinamono (apibarstyti viršų)
Gaminimas:
- Pirmiausia pasiruošiame vaisius: nulupame odeles, išimame kauliukus ir supjaustome kubeliais. Jei norite, odeles galite ir palikti, bet konsistencija geresnė be odelių.
- Kubeliais pjaustytus vaisius apšlakstome citrinos sultimis, pabarstome cinamonu, cukrumi ir gerai išmaišome.
- Sumaišome visus trupininio viršaus ingredientus.
- Kepimo formoje (ar keliose mažose formelėse) išdėliojame vaisių sluoksnį, tuomet suberiame ant viršaus trupinių masę. Apibarstome viršų cinamonu.
- Trupiniuotį maždaug 35 min (gali užtekti ir mažiau, jei pasirinkote kepti mažose formelėse – svarbiausia, kad vaisiai būtų minkšti) kepame 180 laipsnių temperatūroje. Ištraukę iš orkaitės paliekame 5-10 minučių atvėsti ir tiekiame.
Skanaus!




