Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
krevetės, sotu, sveika, troškiniai  /  8 rugsėjo, 2019

Greitas krevečių karis

by Otilija

Jau penkias pilnas savaites neinu į darbą. Biuletenis gal ir ne atostogos, bet faktas – laisvo laiko turiu daugiau. Dėl vis dar sunkiai valdomos rankos mano veikla ganėtinai ribota, o dienoms slenkant vienodai visai pamiršau, koks puikus jausmas yra laukti savaitgalio. Laimei, turiu, kas tai primena – šį savaitgalį praleidome su tėvais prie jūros ir tai buvo labai malonus pabėgimas ir puiki reabilitacija 🙂 Jei viskas klostysis gerai, sėdėti namie liko dvi savaitės, o aš turbūt pirmą kartą gyvenime nekantrauju sugrįžti į darbus. Mano judesių ribotumas atsispindi ir mano receptuose – viskas greita, maišoma, beveik nepjaustoma, neskutama, nelupama… 🙂 Ne išimtis ir šis receptas.

Gamindama šį greitą krevečių karį nesiruošiau jo skelbti ir specialios fotosesijos nerengiau, bet, kai jis sužavėjo net mano jūros gėrybių nemėgstantį sužadėtinį, supratau, kad reikia 🙂 Receptas labai paprastas, nors reikalingų produktų sąrašas ir atrodo ilgokas. Patiekalui pagaminti prireiks kelių nekasdienių ingredientų – žuvies padažo ir kario pastos (raudonojo), tačiau jų rasite kiekvienoje didesnėje parduotuvėje. Žinoma, kario pastą galima gamintis ir patiems, bet tada šis patiekalas toli gražu nebus greitas 🙂

Reikės:

  • 300-400 g krevečių (tinka ir šaldytos)
  • 400 ml kokosų pieno
  • 2 kupinų šaukštų kario pastos
  • 1,5 žaliosios citrinos sulčių (ir vienos nutarkuotos žievelės)
  • 400 g kukurūzų (tinka tiek šaldyti, tiek konservuoti)
  • svogūno
  • morkos
  • 4 skiltelių česnako
  • nedidelio gabalėlio imbiero arba pusės šaukštelio imbiero miltelių
  • 3 šaukštų žuvies padažo
  • 2 šaukštų kokosų aliejaus (galima naudoti ir kitą augalinį)
  • 1 v. š. cukraus
  • druskos, pipirų
  • smulkintų žalumynų (patiekti; tinka kalendros, bazilikai, svogūnų laiškai ir t. t.)

Gaminimas:

  1. Kubeliais susipjaustome svogūną, susmulkiname česnaką, plonomis riekelėmis supjaustome morką.
  2. Žaliąsias citrinas gerai nuplauname, nutarkuojame vienos žievelę, išspaudžiame sultis.
  3. Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų. Pakepiname svogūną ir morką.
  4. Kai daržovės kiek apkepa, sudedame kario pastą, smulkintą česnaką ir imbierą (arba jo miltelius). Pakepiname maišydami dar kelias minutes.
  5. Įmaišome citrinų žievelę, sultis, žuvies padažą (jis labai sūrus, todėl man papildomai druskos neprireikė) ir kokosų pieną.
  6. Suberiame gerai nuvarvintus kukurūzus ir maišydami patroškiname padažą, kol truputį sutirštės.
  7. Išvalytas krevetes pabarstome druska, pipirais ir sudedame į troškinį. Taip pat sudedame cukrų, gerai išmaišome ir paragaujame, ar netrūksta saldumo, aštrumo, sūrumo arba rūgštelės.
  8. Kelias minutes patroškiname ir išjungiame kaitrą. Tiekiame su ryžiais (puikiai tinka Jasmine arba Basmatti) ir smulkintomis žolelėmis.

Skanaus!

Receptą adaptavau remdamasi žurnale Greiti patekalai (specialus Moters savaitgalio leidinys) rasta idėja.

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • krevetės
  • sotu
  • sveika
  • troškiniai

Navigacija tarp įrašų

Florentinai per 20 minučių
Greitos vištienos salotos su „Ranch“ padažu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.