Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
salotos, sveika, vištiena  /  13 rugsėjo, 2019

Greitos vištienos salotos su „Ranch“ padažu

by Otilija

Na, kas gi iš mūsų nemėgsta padažo? Nesvarbu, koks tai patiekalas – makaronai, kotletai, salotos – jei jis bus sausas, greičiausiai didelio įspūdžio nepadarys. Deja, net ir iš pažiūros nekalti padažai neretai būna labai kaloringi ar net pilni cukraus. „Ranch“ padažo variacija, kuria šiandien dalinuosi, visiškai kitokia – jį vartoti galite nesigrauždami 🙂 Jokio majonezo, jokios grietinės, jokio cukraus. O be to, jis idealiai tinka su šiomis paprastomis, bet labai maistingomis ir gardžiomis vištienos salotomis.

Pasiraitojame rankoves ir pirmyn.

Reikės (kiekis pamaitins bent 4 žmones):

  • 500 g vištienos filė
  • mėgstamų vištienos prieskonių
  • druskos, pipirų
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus (vištienai marinuoti)
  • avokado
  • skardinės konservuotų kukurūzų
  • raudonojo svogūno
  • pakelio salotų mišinio arba mėgstamų salotų (apie 100-200 g)
  • saujelės vyšninių pomidorų
  • pusės ilgavaisio arba vieno trumpavaisio agurko

Padažui:

  • puodelio graikiško jogurto
  • pusės citrinos sulčių (galite ir daugiau, jei mėgstate)
  • 4 smulkintų skiltelių česnako
  • ketvirčio svogūno, labai smulkiai supjaustyto (arba 0,5 a. š. svogūnų miltelių)
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • saujelės smulkintų žalumynų: krapų, petražolių, laiškinių česnakų

Gaminimas:

  1. Pirmiausia kubeliais susipjaustome vištieną, apšlakstome ją alyvuogių aliejumi, mėgstamais prieskoniais (aš naudojau karį, ciberžolę, papriką, česnako miltelius), druska, pipirais, ir paliekame trumpam pasimarinuoti.
  2. Pasiruošiame padažą: sumaišome visus ingredientus, paragaujame, ar nieko netrūksta, ir atidedame į šaldytuvą, kol prireiks.
  3. Žiedais susipjaustome svogūną, perpus perpjauname vyšninius pomidorus, gabalėliais susmulkiname agurką ir avokadą.
  4. Salotas nuplauname, nusausiname, kukurūzus nuvarviname.
  5. Vištieną iškepame keptuvėje.
  6. Didelėje lėkštėje susluoksniuojame daržoves, pabarstome druska, pipirais, galiausiai sudedame vištieną. Tiekiame apšlakstę padažu, maišome ir mėgaujamės.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • salotos
  • sveika
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Greitas krevečių karis
SVEIKIAU | Trinta pomidorinė keptų daržovių sriuba

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.