Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
be mėsos, sriubos, sveika  /  19 rugsėjo, 2019

SVEIKIAU | Trinta pomidorinė keptų daržovių sriuba

by Otilija

Aš esu didžiulė daržovių gerbėja. Man patinka, kai rudenį visais kanalais plaukia siuntinukai iš kaimo, ant šakų dar supasi paskutiniai pomidorai, virtuvės kampe gaminti kviečia šviežios, rubuilės morkos ir sultingos paprikos… Ši sriuba – puikus daržovių naikinimo būdas. Ji atvira interpretacijai, paprasta ir, žinoma, gardi – kitokiais receptais aš ir nesidalinu (ar bent jau bandau to nedaryti 😀 ) 🙂 Kaip ir kievienai sriubai, labai svarbu pasirinkti gerą sultinį – tada ji bus dar gardesnė, sveikesnė ir naudingesnė organizmui. Aišku, nieko neatsitiks ir panaudojus kubelį, ypač jei sriubos norite greitai.

Kalbant apie sultinius, aš beveik visada verdu vištienos. Prikraunu į puodą šiek tiek keptos vištos kaulų ar šviežių/šaldytų ketvirčių (jei pasiseka – naminių močiutės ar būsimos anytos užaugintų vištų sparnelių ar šlaunelių), juos užvirinu, nupilu, tada grąžinu į puodą ir palaidoju daržovių (paprikos, morkos, svogūno, česnako, saliero stiebų) ir prieskonių (pipirų, lauro lapų, petražolių) pataluose. Paverdu ant silpnos ugnies kokį pusdienį, perkošiu ir naudoju iškart arba dalį užsišaldau kameroje. Man nėra geresnio vaisto pavargusiam kūnui nei šviežus, kvapnus sultinys.

Bet grįžkime prie sriubos. Nors pirmu smuiku čia groja pomidorai, skonio natose dominuoja kepta paprika. Jei nemėgstate saldaus poskonio, galite nedėti morkų, nors bendrame rezultate saldumą gerai subalansuoja šlakelis raudonojo vyno arba balzaminio acto.

Pastaba. Jei mėgstate aštresnį maistą, rekomenduoju sriubą pagardinti šviežia aitriąja paprika, čili milteliais arba dribsniais – puikiai tinka. 🙂

Reikės:

  • 5-6 vidutinio dydžio pomidorų
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 1 nedidelio arba pusės didesnio česnako
  • poros saliero stiebų
  • paprikos
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • 1 l. sultinio (galima ir mažiau, žiūrint kokio tirštumo norite sriubos)
  • druskos, pipirų
  • kelių v. š. šviežių petražolių
  • kelių a. š. džiovintų žolelių (bazilikų, raudonėlių arba itališkų žolelių mišinio)
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 v. š. raudonojo vyno acto
  • mėgstamų pagardų patiekti: tinka grietinėlė, balzaminis actas (arba balzamiko glazūra), kepintos kedrinės pinijos, smulkintos žolelės, tarkuotas parmezanas, skrudintos batono riekelės – kiekvienas gali prisitaikyti savo skoniui.

Gaminimas:

  1. Pomidorus, nuskustą morką, papriką, svogūną pjauname perpus ir guldome į kepimo indą. Šalia dedame saliero stiebius, neluptą česnaką, viską apibarstome žolelėmis ir apšlakstome alyvuogių aliejumi. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol visos daržovės bus minktšos.
  2. Kai daržovės iškepa, leidžiame joms šiek tiek atvėsti, tada nulupame pomidorus, papriką (jei nenulupsime, nieko nenutiks, bet tekstūra nebus tokia kreminė), išspaudžiame česnako skilteles (šiltas jis pasidaro labai minkštas), viską sudedame į virtuvinį kombainą ar trintuvą, pagardiname šviežiomis petražolėmis, prieskoniais (žolelėmis ir cukrumi) ir susmulkiname iki vientisos masės.
  3. Trintas daržoves užpilame sultiniu ir dar kartą pertriname (jei talpa leidžia, jei ne, tiesiog sumaišome puode).
  4. Kaitiname sriubą iki užvirimo. Kol šyla, pagardiname druska ir pipiras pagal skonį.
  5. Sriubai baigus virti įpilame šaukštą raudonojo vyno (galite keisti balazamiku) acto ir gerai išmaišome.
  6. Paragaujame, ar nieko netrūksta, ir tiekiame su pasirinktais priedais. Kadangi čia tinka įvairūs pagardai, kiekvienas sriubos dubenėlis gali būti vis kitokio skonio 🙂

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • be mėsos
  • sriubos
  • sveika

Navigacija tarp įrašų

Greitos vištienos salotos su „Ranch“ padažu
Kreminis vištienos troškinys

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.