Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sotu, troškiniai, vištiena  /  20 rugsėjo, 2019

Kreminis vištienos troškinys

by Otilija

Pakako šiandien trumpam iškišti nosį į lauką ir supratau – pagaliau sugrįžo troškinių oras! Kas gali sušildyti labiau nei garuojančio troškinio sklidinas dubuo? O geriausia troškinių savybė ta, kad juos susipjaustai, sumeti į puodą ir užmiršti – tiek čia tos gamybos. Maža to, jei visko suvalgyti nespėjate, kuo puikiausiai galite užšaldyti kitam kartui.

Šis kreminio vištienos troškinio receptas orientacinis – galite keisti daržovių kiekius, pridėti jūsų mėgstamų daržovių ar praleisti nemėgstamas, išbandyti įvairias prieskonių variacijas.

Reikės:

  • 500 g vištienos blauzdelių mėsos be kaulų
  • 2 bulvių
  • 1 saldžiosios bulvės
  • 2 morkų
  • 2 saliero stiebų
  • 1 svogūno
  • poros saujų špinatų
  • stiklinės šaldytų žaliųjų žirnelių
  • 0,8 l sultinio
  • 100 ml grietinėlės (riebesnės)
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • šaukšto pomidorų pastos
  • mėgstamų prieskonių: čiobrelių, rozmarinų, raudonėlių, paprikos miltelių, ciberžolės
  • kelių šaukštų miltų
  • sviesto kepimui

Gaminimas:

Kaip ir visų troškinių, gamyba čia paprasta kaip dukart du.

  1. Kubeliais supjaustome paprastas ir saldžiąsias bulves, riekelėmis – morkas ir salierus, susmulkiname svogūną.
  2. Nedideliais gabalėliais supjaustome vištieną.
  3. Į didelį, troškinti tinkamą puodą supilame sultinį, suberiame bulves ir kaičiame virti ant gana silpnos ugnies.
  4. Keptuvėje ant sviesto pakepiname svogūną, morką ir salierą, kad šiek tiek suminkštėtų. Pagardiname mėgstamais prieskoniais, pipirais, dedame šaukštą pomidorų pastos. Apkepusias daržoves taip pat suverčiame į puodą. Jei turite, galite į puodą įmesti šakelę šviežaus čiobrelio ar rozmarino.
  5. Gabalėliais pjaustytą vištieną sumaišome su keliais šaukštais miltų ir mėgstamais prieskoniais (naudojau itališkas žoleles, ciberžolę, rūkytos paprikos miltelius, druską ir pipirus). Apkepame keptuvėje, kol visi gabalėliai šiek tiek apskrus. Vištieną taip pat suverčiame į puodą.
  6. Troškiname vištieną ir daržoves apie 15 min. Tuomet sudedame špinatus, žirnelius ir dar šiek tiek patroškiname.
  7. Kai visos daržovės jau minkštos ir virtuvė pilna nuostabių kvapų, supilame į troškinį grietinėlę, paragaujame, ar nieko netrūksta, dar kelias minutes patroškiname ir išjungiame kaitrą. Jei norite liesesnio varianto, grietinėlės nepilkite – ji nėra būtina.
  8. Paliekame troškinį bent 10 minučių susistovėti ir tiekiame.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sotu
  • troškiniai
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Trinta pomidorinė keptų daržovių sriuba
Upėtakio filė svogūno ir pankolio pataluose

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.