Sekmadienis. Septintos savaitės namuose pabaiga. Ryt sugrįžtu į darbo rinką. Jaučiuosi kaip prieš rugsėjo pirmąją – biuleteniui pasibaigus kulniuoju tiesiai į naują darbą. Ta proga po truputį grįžtu prie ypatingai greitų ir mažai pastangų reikalaujančių patiekalų – juk darbo savaitei einant kitaip visko suspėti NEĮMANOMA.
Šį uptėakio receptą visai netyčia aptikau interneto platybėse. Ingredientų čia labai mažai ir jie super paprasti – su gera žuvimi nėra ko išradinėti dviračio, nes ji skani pati iš savęs. Pankolio, jei neradate ar nemėgstate (pasirodo, jis Lietuvoje vis dar nelabai mylima daržovė) galite ir nedėti, patiekalas vis tiek bus labai gardus.
Idėją radau čia.
Reikės:
- gabalo upėtakio filė (dydis priklauso nuo valgančiųjų skaičiaus)
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės ir sulčių
- šiek tiek sviesto (kepimui)
- svogūno
- kelių skiltelių česnako
- pundelio šviežių krapų
- gabalėlio pankolio
- druskos, pipirų
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 230 laipsnių (taip, tiek daug!).
- Ant sviesto pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką. Kai svogūnas suminkštėja, beriame pusę citrinos žievelės ir užpilame pusę sulčių. Dar šiek tiek pakepiname ir išjungiame kaitrą.
- Į kepimo indą įtiesiame kepimo popieriaus ir guldome upėtakio filė. Pabarstome druska ir pipirais, o tada apdedame pakepintais svogūnu ir česnaku.
- Apdedame filė smulkinto pankolio gabalėliais ir dedame į orkaitę maždaug 12 minučių.
- Ištraukus tiekiame apibarstytą smulkintais krapais, apglaistytą likusiomis citrinos sultimis, žievele ir su mėgstamu garnyru. Man prie žuvies labiausiai tinka su svogūnu pakepintos morkos ir basmatti ryžiai.
Skanaus!







Socialiniai tinklai: