Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
be mėsos, Italijos virtuvė, sotu  /  24 rugsėjo, 2019

Gnocchi saulėje džiovintų pomidorų ir bazilikų padaže

by Otilija

Pirma savaitė darbe! Po ilgokos pertraukos sugrįžus į vėžes man dar nelengva vėl priprasti kruopščiai planuoti laiką, o ką jau kalbėti apie maisto gamybą… Net ir smegenys gerokai atpratę nuo protinio darbo, greitai pavargstu ir jėgų gaminti beveik nelieka. Laimei, parduotuvėse galima įsigyti paruoštukų – jau pagamintų bulvių virtinukų – ir, pasiruošus padažą, pasitiekti visai prabangią vakarienę. Tiesa, gana riebią – čia visiškas comfort food, o keptuvėje susitinka sūris, vynas ir grietinėlė…

Jei turite laiko, galite naudoti savo gamintus gnocchi. Jų gamybą esu aprašiusi čia.

Reikės:

  • 500 g gnocchi
  • 5 skiltelių česnako
  • 1 a. š. dižono garstyčių
  • maždaug 7-8 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų gabaliukų
  • trupučio sviesto
  • 200 ml grietinėlės
  • geros saujos kietojo sūrio
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • 0,5 stiklinės balto, sauso vyno (galite ir praleisti, bet prideda cinkelio)
  • saujos smulkinto baziliko

Gaminimas:

  1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto.
  2. Ant sviesto sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite.
  3. Vyną sumaišykite su garstyčiomis ir supilkite į keptuvę. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, išmaišykite ir porą minučių pakepinkite.
  4. Sudėkite į keptuvę gnocchi ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite, palaukite, kol pradės burbuliuoti, uždenkite ir 6 minutes patroškinkite. Gnocchių iš anksto virti nereikia; jie išvirs padaže.
  5. Gnocchiams suminkštėjus sudėkite sūrį, bazilikus, pagardinkite patiekalą druska ir pipirais. Man druskos čia nereikėjo visai – pakako nuo pomidorų ir sūrio, tad prieskoniuokite atidžiai 🙂

Voila! Puiki itališka vakarienė per 15 minučių. Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • be mėsos
  • Italijos virtuvė
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Upėtakio filė svogūno ir pankolio pataluose
Orkaitėje keptas sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.