Pirma savaitė darbe! Po ilgokos pertraukos sugrįžus į vėžes man dar nelengva vėl priprasti kruopščiai planuoti laiką, o ką jau kalbėti apie maisto gamybą… Net ir smegenys gerokai atpratę nuo protinio darbo, greitai pavargstu ir jėgų gaminti beveik nelieka. Laimei, parduotuvėse galima įsigyti paruoštukų – jau pagamintų bulvių virtinukų – ir, pasiruošus padažą, pasitiekti visai prabangią vakarienę. Tiesa, gana riebią – čia visiškas comfort food, o keptuvėje susitinka sūris, vynas ir grietinėlė…
Jei turite laiko, galite naudoti savo gamintus gnocchi. Jų gamybą esu aprašiusi čia.
Reikės:
- 500 g gnocchi
- 5 skiltelių česnako
- 1 a. š. dižono garstyčių
- maždaug 7-8 smulkintų saulėje džiovintų pomidorų gabaliukų
- trupučio sviesto
- 200 ml grietinėlės
- geros saujos kietojo sūrio
- druskos, pipirų pagal skonį
- 0,5 stiklinės balto, sauso vyno (galite ir praleisti, bet prideda cinkelio)
- saujos smulkinto baziliko
Gaminimas:
- Gilioje keptuvėje įkaitinkite gabaliuką sviesto.
- Ant sviesto sudėkite smulkintą česnaką ir trumpai pakepinkite.
- Vyną sumaišykite su garstyčiomis ir supilkite į keptuvę. Sudėkite saulėje džiovintus pomidorus, išmaišykite ir porą minučių pakepinkite.
- Sudėkite į keptuvę gnocchi ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite, palaukite, kol pradės burbuliuoti, uždenkite ir 6 minutes patroškinkite. Gnocchių iš anksto virti nereikia; jie išvirs padaže.
- Gnocchiams suminkštėjus sudėkite sūrį, bazilikus, pagardinkite patiekalą druska ir pipirais. Man druskos čia nereikėjo visai – pakako nuo pomidorų ir sūrio, tad prieskoniuokite atidžiai 🙂
Voila! Puiki itališka vakarienė per 15 minučių. Skanaus!


Socialiniai tinklai: