Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kepsniai, kepta orkaitėje, kiauliena, sotu  /  26 rugsėjo, 2019

Orkaitėje keptas sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys

by Otilija

Kai pritrūkstu kulinarinių idėjų, peržiūriu prekybos centrų akcijas – tai ir padiktuoja, ką šiandien dėsime ant stalo. Taip nutiko ir šį kartą – šeštadienį LIDL skelbė apie labai gerą akciją kiaulienos nugarinei. Kiauliena mūsų namuose retas svečias, bet kaip tik jau kurį laiką svajojau apie sultingą, orkaitėje daržovių pataluose keptą mėsos gabalą. O kas jau kas, bet Laurynas gero kiaulienos kepsnio niekada neatsisako…

Šis kepsnys labai paprastas, bet labai skanus. Kad jis puikiai pavyktų, svarbu atsiminti kelis dalykus: geriau mėsą rinktis su daugiau riebaliuko (patikėkite, bendrame rezultate to riebalo visai nesijaus), prieš kišant į orkaitę iš visų pusių gerai apkepti keptuvėje, kad užrakintumėte mėsos sultis viduje, o ant kepimo skardos gabalą dėti riebiąja puse į viršų. Žinoma, labai svarbu ir neperkepti – tobula vidinė kiaulienos kepsnio temperatūra turėtų būti apie 65-70 laipsnių. Šiame recepte nėra jokių marinavimų; mėsos gabalą parsinešate ir galite kepti iškart!

Reikės:

  • maždaug 1,5 kg kiaulienos nugarinės
  • kelių šaukštų rudojo cukraus
  • kelių šaukštų dižono garstyčių
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • kelių a. š. itališkų žolelių
  • šaukšto kmynų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus (mėsai apkepti)

Gaminimas:

  1. Visą nugarinės gabalą įtrinkite druska, pipirais, kmynais ir itališkomis žolelėmis ir iš visų pusių apkepkite keptuvėje ant šlakelio aliejaus (nors galima ir sausoje, jei keptuvė neprideganti), kol susidarys plutelė. Užtruksite kelias minutes.
  2. Guldykite pravėsusią kiaulienos nugarinę ant kepimo popieriaus riebiąja puse į viršų. Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių.
  3. Nugarinės viršutinę pusę aptepkite garstyčiomis.
  4. Ant garstyčių užbarstykite ir į jas įspauskite (na, kad priliptų) rudojo cukraus. Šitaip susidarys gardi glazūra.
  5. Kepsnį kepkite apie 1 val 10 min (arba kol vidinė temperatūra pasieks 65-70 laipsnių). Aišku, kepimo laikas priklauso ir nuo gabalo dydžio bei išmatavimų – siauresnis iškeps greičiau; mano gabalas buvo gana platus.

Garnyras

Garnyrui naudojau bulves, morkas, cukinijas ir paprikas. Riekelėmis pjaustytas bulves, sumaišytas su prieskoniais ir šaukštu majonezo, bei morkas, suglaistytas alyvuogių aliejumi ir prieskoniais, į orkaitę dėjau iškart, kartu su mėsa. Cukiniją ir papriką paprieskoniavau, apšlakščiau aliejumi ir įdėjau likus maždaug 20 minučių iki kepimo pabaigos. Bulves gardinau česnako milteliais, rozmarinu, druska ir pipirais, morkas, paprikas ir cukinijas – itališkomis žolelėmis, čiobreliais, druska ir pipirais. Nepamaišė čia ir geras šaukštas kmynų 🙂 Beje, kepta nugarinė puikiai tinka su krienais 🙂

Skanaus!

Mėsos gabalas čia dar prieš apkepimą keptuvėje, bet jau dosniai išteptas prieskoniais.
Keliauja į orkaitę 🙂
Pridėtos papildomos daržovės.
Voila! Minkštas ir sultingas, bet ne toks rožinis, kaip atrodo nuotraukoje dėl siaubingo virtuvės apšvietimo 😀
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kepsniai
  • kiauliena
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Gnocchi saulėje džiovintų pomidorų ir bazilikų padaže
Jautienos kukuliai su kuskusu, tzatziki ir salotomos

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.