Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
Graikijos virtuvė, jautiena, sotu  /  spalio 1, 2019

Jautienos kukuliai su kuskusu, tzatziki ir salotomos

by Otilija

Ėjo 2019 m. rugsėjis, o Lauryno mėgstamiausias patiekalas vis dar buvo kotletai. Kai eilinį kartą išgirdau kuklų priminimą, kaip seniai jų nevalgėm, supratau, kad metas imtis veiksmų. Aš pati nesu didelė kotletų gerbėja, bet mano “kotletiškų” alternatyvų repertuaras platus. Šis greek bowl – jautienos kukuliai su kuskusu, tzatziki ir salotomis – padėjo atitolinti kotletų kepimą dar bent mėnesiui. Success.

O šis patiekalas skanus. Į Graikiją gal ir nesugrąžins – šiam receptui šiek tiek trūksta autentikos – bet skonio receptorių fiesta garantuota.

Reikės:

Kukuliams:

  • 800 g jautienos
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • vieno didelio arba dviejų nedidukų kiaušinių
  • 1 a. š. dižono garstyčių
  • saujos smulkintų šviežių petražolių
  • 4 skiltelių česnako
  • po gerą žiūspnį paprikos miltelių, kumino, kalendros

Salotoms:

  • poros saujų vyšninių pomidorų
  • pusės ilgavaisio agurko
  • raudonojo svogūno
  • šiek tiek fetos sūrio
  • druskos, pipirų
  • saujelės žalumynų: smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų

Kuskusui:

  • stiklinės kuskuso
  • stiklinės vandens
  • riekelės sviesto
  • druskos, mėgstamų prieskonių (jei norisi)
  • saujelės žalumynų, pvz., petražolių
  • pusės citrinos sulčių

Tzatziki:

  • 1 puodelio graikiško jogurto
  • 0,5 puodelio tarkuoto arba smulkiai pjaustyto agurko
  • 2–3 česnako skiltelių, smulkintų
  • 2 a. š. citrinų sulčių
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Elementų šiame recepte atrodo daug, bet visus juos pagaminsite greitai ir paprastai. Pirmiausia pasiruošiame tzatziki: visus ingredientus gerai išmaišome ir laikome šaldytuve, kol prireiks. Galite net ir iš vakaro ar keliomis valandomis anksčiau pasiruošti – skoniui tikrai nepakenks. Vienintelis svarbus dalykas – prieš įmaišant nuvarvinti ar net nuspausti agurką, kad padažas nebūtų per skystas.
  2. Tuomet pasiruošiame kukulius: kiaušinius švelniai išplakame su garstyčiomis, sudedame smulkintą česnaką, visus prieskonius, petražoles, ir gautu plakiniu užpilame faršą. Gerai išminkome ir formuojame nedidukus kukulius. Kepame apie 12 minučių iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (aišku, laikas priklauso ir nuo kukulių dydžio, ir nuo orkaitės režimo – geriau neperkepkite). Iškepusius paliekame dar 10 minučių susistovėti ir tik tada tiekiame.
  3. Pasiruošiame kuskusą: pasūdytą vandenį su riekele sviesto užviriname, sudedame kuskusą, gerai išmaišome, uždengiame ir išjungiame kaitrą. Paliekame 5 minutes pastovėti, kol kuskusas išbrinksta, tuomet išpurename jį šakute, sudedame citrinos sultis, prieskonius ir žoleles.
  4. Galiausiai pasiruošiame salotas: visus ingredientus stambiai supjaustome ir sumaišome, pasūdome, papipiriname, užbarstome fetos sūrio. Jokio padažo čia nereikės.
  5. Tiekiame kuskusą, kukulius, salotas ir tzatziki viename dubenyje. Apibarstome smulkintomis petražolėmis ir fetos sūriu, jei norisi.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:

Tags

  • Graikijos virtuvė
  • Jautiena
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Orkaitėje keptas sultingas kiaulienos nugarinės kepsnys
Makaronai su tunu ir daržovėmis

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2019. Visos teisės saugomos.