Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
makaronai, sotu, tunas  /  18 spalio, 2019

Makaronai su tunu ir daržovėmis

by Otilija

Nežinau, ar pasigedote, bet Virtuvinis romanas kuriam laikui nusikėlė į antrą planą – šiuo metu dienos pilnos darbų, planavimo ir labai malonių rūpesčių. Iki gyvenimo kelionės liko vos 10 dienų! Gaminti nenustojau, Laurynas vis dar sočiai pamaitintas, bet laiko rašyti ir fotografuoti beveik nėra. Laimei, šiandien penktadienis, o šį puikų patiekalą pagaminau per geras 20 minučių – nuodėmė būtų nepasidalinti. Tikrai patiks, jei mėgstate žalias daržoves ir tuną.

Reikės:

  • 400 g mėgstamų makaronų (aš naudoju sraigtelius, man dabar jų manija)
  • 2 skardinių tuno savo sultyse (apie 300 g)
  • didelio svogūno (arba kelių mažesnių)
  • pusės česnako
  • brokolio
  • 300 g šaldytų žirnelių
  • 200 ml grietinėlės
  • samčio sultinio arba skysčio nuo verdančių makaronų
  • kuklios saujelės sūrio (nebūtina)
  • žalumynų: smulkintų petražolių ir svogūnų laiškų
  • druskos, pipirų
  • gabalėlio sviesto

Gaminimas:

  1. Brokolius išskaidome žiedynais, supjaustome svogūną kubeliais, susmulkiname česnaką.
  2. Šaldytus žirnelius ir brokolius nuplikome karštu vandeniu (nėra būtina – jei skubate, galite dėti tiesiai į keptuvę).
  3. Uždedame virti makaronus, tuo pačiu gilioje keptuvėje ar troškintuve išlydome gabalėlį sviesto.
  4. Beriame į keptuvę svogūną ir česnaką ir kepiname kelias minutes, kol namai pakvips.
  5. Sukrėčiame į keptuvę nuvarvintą tuną, brokolį ir žirnelius. Pabarstome druska ir pipirais. Kelias minutes patroškiname.
  6. Supilame į keptuvę grietinėlę, sultinį arba makaronų skystį, išmaišome, uždengiame dangtį ir troškiname, kol baigs virti makaronai.
  7. Makaronams išvirus, nusunkiame juos, perliejame šaltu vandeniu ir suberiame į keptuvę.
  8. Į keptuvę taip pat sudedame saują sūrio, smulkintus žalumynus ir gerai išmaišome. Tiekiame ir mėgaujamės!

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • makaronai
  • sotu
  • tunas

Navigacija tarp įrašų

Jautienos kukuliai su kuskusu, tzatziki ir salotomos
Virtų bulvių ir varškės blyneliai su sūriu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.