Šis receptas labai paprastas, bet tuo pačiu ir dar neatsibodęs. Jis nebus sveikas, čia – visiškas comfort food. Rudenį man tokio norisi labiausiai, ypač kai užpuola lapkričio tamsa ir drėgmė. Dietos palauks pavasario (o tada dar kito)…
Reikės:
- 250 g fettuccine makaronų (aišku, tinka ir kitokie, bet šie – mano mėgstamiausi)
- 450 g vištienos vidinės filė
- 200 ml grietinėlės (tiktų ir grietinė)
- 150 g lydyto sūrelio
- brokolio
- pusės česnako
- druskos, pipirų
- mėgstamų prieskonių vieštienai
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- šiek tiek sviesto
Gaminimas:
- Pamarinuojame vištieną: įtriname ją mėgstamais prieskoniais ir alyvuogių aliejumi. Aš naudojau karį, itališkas žoleles, dalį česnako, pipirus. Vištienos nesmulkiname, ją kepsime tokiais gabalais, kokiais nusipirkome. Paliekame pastovėti, kol viską susiruošime (idealiu variantu galima ir ilgiau).
- Susmulkiname brokolį: išskaidome jį į žiedynus, jei mėgstate, kartu susmulkinkite ir stiebą (aš tai labai mėgstu, labiau už žiedynus).
- Dedame kepti vištieną. Kad šonai maloniai apskrustų, o vidus liktų minkštas ir drėgnas, aš ją pakepu keptuvėje ant didelės kaitros po maždaug 5 minutes iš kiekvienos pusės, tada uždengiu, gerokai sumažinu ugnį ir palieku dar apie 7–10 minučių pasitroškinti, kad perkeptų vidus. Žinoma, kepimo laikas visada priklauso nuo gabalėlių dydžio – maniškiai šį kartą buvo labai stambūs.
- Išgariname brokolius – tam visuomet naudoju savadarbį “garintuvą” 🙂 Į puodą su verdančiu vandeniu įstatau tvirtą kiaurasamtį, suberiu brokolius, uždengiu ir apie 5 minutes pagarinu. Nuimtus brokolius perlieju šaltu vandeniu, kad nustotų virti.
- Vištieną susipjaustome gabalėliais (per daug susmulkinti nereikia).
- Uždedame virti makaronus.
- Keptuvėje įkatiname šiek tiek sviesto ir patroškiname smulkintą česnaką. Tuomet suberiame vištieną, įsitikiname, kad visi gabalėliai iškepę, suverčiame brokolius ir užpilame viską grietinėle bei sūreliu. Pasūdome, papipiriname, leidžiame užvirti ir gerai išmaišome. Štai ir padažas! Jei norite jį sutirštinti labiau, galite įdėti saujelę kietojo sūrio – jis čia puikiai tinka, bet tai absoliučiai nebūtina, skonis ir taip sūriškas 🙂
- Jei mėgstate, išvirusius makaronus suberkite į padažą ir gerai permaišykite, kad visi pasidengtų. Jei ne, tiesiog tiekite padažą šalia makaronų – abu būdai be galo skanūs!
Skanaus!



Socialiniai tinklai: