Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kruopos, risotto, sveika, troškiniai, vištiena  /  21 lapkričio, 2019

SVEIKIAU | Perlinių kruopų risotto su vištiena

by Otilija

Traukis į šoną, bolivine balanda, renesansą dabar išgyvena perlinės kruopos! Perlinės kruopos – pakankamai maistingos, tačiau turi gliuteno –  galbūt todėl ir yra gerokai nuvertintos ir ne tokios madingos. Aš su gliutenu bėdų neturiu (tfu tfu tfu), todėl su malonumu jas vartoju. Juk yra milijonas nuostabių būdų šias kruopas paruošti! O geriausia dalis ta, kad kilogramą nusipirksi, savaitę valgysi, o nei euro nesumokėsi… Puikūs dalykai nebūtinai yra brangūs!

Reikės:

  • 1,5 stiklinės perlinių kruopų
  • 3 stiklinių sultinio
  • poro
  • maždaug 500 g vištienos krūtinėlės arba vidinės filė
  • 200 ml balto sauso vyno
  • geros saujos petražolių
  • 70 g sviesto (maždaug dvi neplonos riekės)
  • 70 g tarkuoto parmezano
  • druskos, pipirų pagal skonį

Neišsigąskite ilgo aprašo – gamyba labai paprasta, tik aprašiau su visomis smulkmenomis 🙂

Gaminimas:

  1. Didelėje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite maždaug pusę gabalėlio sviesto.
  2. Žiedais supjaustykite porą ir sumeskite į keptuvę. Švelniai apkepinkite.
  3. Nuplautas ir per naktį (ar bent kelias valandas) mirkytas kruopas taip pat sudėkite į keptuvę. Jei mirkymui laiko neturėjote, nieko tokio, tik gamyba bus šiek tiek ilgesnė ir sultinio gali prireikti vos daugiau.
  4. Supilkite vyną į keptuvę. Maišydami kepinkite, kol beveik visas nugaruos.
  5. Supilkite į keptuvę tiek sultinio, kad apsemtų kruopas. Kas keletą minučių pamaišykite ir vis papildykite sultinio, jei matote, kad baigia susigerti (gamybos principas visiškai toks pat, kaip bet kokio kito risotto). Galite kruopas troškinti uždengę keptuvę.
  6. Kruopoms šiek tiek suminkštėjus, sudėkite į keptuvę vištieną. Jos papildomai smulkinti nereikia, nebent nusipirkote labai dideliais gabalais (pas mane buvo 4 mažiukai). Pagardinkite vištieną druska ir pipirais. Sultinio turi būti pripilta pakankamai, kad šiek tiek apsemtų vištieną, ir ji galėtų skaniai troškintis. Keptuvę uždenkite, tačiau vis patikrinkite, pamaišykite.
  7. Pasistenkite vištienos nepertroškinti – stebėkite, kada visi gabaliukai pasidarys balti ir įpjovę patikrinkite, ar mėsa nebe rožinė.
  8. Vištienai iškepus, išimkite ją iš keptuvės ir baikite troškinti kruopas.
  9. Kai sultinys bus sunaudotas ir kruopos paruoštos, sudėkite likusį sviestą, petražoles ir sūrį. Gerai išmaišykite, išjunkite kaitrą ir palikite kelias minutes uždengtą pastovėti.
  10. Susipjaustykite vištieną riekelėmis.
  11. Tiekite risotto su vištiena ant viršaus. Pagardinkite papildomu žiupsneliu sūrio ir petražolių.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • kruopos
  • perlinės kruopos
  • risotto
  • sotu
  • sveika
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Makaronai su kepta vištiena ir brokoliais
Iš mamos archyvų | Bulvių pica

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.