Šį savaitgalį praleidau namuose, o tai reiškia, kad pačiai rūpintis maistu tikrai nereikėjo. Mama visada pasistengia mus palepinti, tačiau yra vienas patiekalas, kurį iš vaikystės atsimenu kaip patį mėgstamiausią ir laukiamiausią – bulvių pica. Šį patiekalą ji gamindavo retai, o tai dar labiau prisidėjo prie visiško jo sugarbinimo. Kas gali būti blogai, kai sujungi du tobulus komponentus – tarkuotas bulves ir picą?! 😀 Niekas! Žinoma, šis malonumas ne iš sveikųjų, bet retkarčiais – tikrai galima. Skanesnio dalyko šiuo metu neįsivaizduoju.
Puikiuoju mamos receptu dalinuosi ir su jumis.
Reikės:
Pagrindui:
- 6 vidutinio dydžio bulvių
- kiaušinio
- 3 šaukštų grietinės
- 3 kupinų šaukštų miltų
- kelių skiltelių česnako
- druskos, pipirų pagal skonį
Priedai (galite rinktis pagal skonį; pateikiu mamos klasikinius ingredientus):
- majonezo ir pomidorų padažo (pagrindui aptepti)
- 2 raudonųjų paprikų
- 300 g sūrio
- poros saujų pievagrybių
- nemažo svogūno
- 400 g mėgstamos dešros / kumpelio
- mėgstamų prieskonių (tinka visi klasikiniai picai: bazilikai, raudonėliai, čiobreliai ir t. t.)
Gaminimas:
- Bulves nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką.
- Įmušame į tarkius kiaušinį, sudedame miltus, grietinę, pagardiname druska, pipirais, česnaku ir gerai išminkome.
- Išklojame tešla standartinę kepimo skardą ir kepame padą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min (priklauso nuo storio – stebėkite situaciją).
- Kol padas kepa, pasiruošiame priedus: pakepiname smulkintą svogūną, paprikas ir pievagrybius (kepindami pagardiname picos prieskoniais), susipjaustome dešrą, sutarkuojame sūrį.
- Iškepusį padą aptepame majonezo ir pomidorų padažo mišiniu. Dedame kubeliais smulkintą dešrą, paprikos, pievagrybių ir svogūnų mišinį, viską užklojame sūriu. Jei mėgstate, papildomai pagardiname prieskoniais.
- Kepame dar apie 10 minučių. Ištraukę iš orkaitės leidžiama šiek tiek pravėsti ir tiekiame.
Skanaus!





Socialiniai tinklai: