Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
bulvių patiekalai, greitas maistas, sotu  /  24 lapkričio, 2019

Iš mamos archyvų | Bulvių pica

by Otilija

Šį savaitgalį praleidau namuose, o tai reiškia, kad pačiai rūpintis maistu tikrai nereikėjo. Mama visada pasistengia mus palepinti, tačiau yra vienas patiekalas, kurį iš vaikystės atsimenu kaip patį mėgstamiausią ir laukiamiausią – bulvių pica. Šį patiekalą ji gamindavo retai, o tai dar labiau prisidėjo prie visiško jo sugarbinimo. Kas gali būti blogai, kai sujungi du tobulus komponentus – tarkuotas bulves ir picą?! 😀 Niekas! Žinoma, šis malonumas ne iš sveikųjų, bet retkarčiais – tikrai galima. Skanesnio dalyko šiuo metu neįsivaizduoju.

Puikiuoju mamos receptu dalinuosi ir su jumis.

Reikės:

Pagrindui:

  • 6 vidutinio dydžio bulvių
  • kiaušinio
  • 3 šaukštų grietinės
  • 3 kupinų šaukštų miltų
  • kelių skiltelių česnako
  • druskos, pipirų pagal skonį

Priedai (galite rinktis pagal skonį; pateikiu mamos klasikinius ingredientus):

  • majonezo ir pomidorų padažo (pagrindui aptepti)
  • 2 raudonųjų paprikų
  • 300 g sūrio
  • poros saujų pievagrybių
  • nemažo svogūno
  • 400 g mėgstamos dešros / kumpelio
  • mėgstamų prieskonių (tinka visi klasikiniai picai: bazilikai, raudonėliai, čiobreliai ir t. t.)

Gaminimas:

  1. Bulves nuskutame ir sutarkuojame per burokinę tarką.
  2. Įmušame į tarkius kiaušinį, sudedame miltus, grietinę, pagardiname druska, pipirais, česnaku ir gerai išminkome.
  3. Išklojame tešla standartinę kepimo skardą ir kepame padą iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min (priklauso nuo storio – stebėkite situaciją).
  4. Kol padas kepa, pasiruošiame priedus: pakepiname smulkintą svogūną, paprikas ir pievagrybius (kepindami pagardiname picos prieskoniais), susipjaustome dešrą, sutarkuojame sūrį.
  5. Iškepusį padą aptepame majonezo ir pomidorų padažo mišiniu. Dedame kubeliais smulkintą dešrą, paprikos, pievagrybių ir svogūnų mišinį, viską užklojame sūriu. Jei mėgstate, papildomai pagardiname prieskoniais.
  6. Kepame dar apie 10 minučių. Ištraukę iš orkaitės leidžiama šiek tiek pravėsti ir tiekiame.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • bulvių patiekalai
  • greitas maistas
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

SVEIKIAU | Perlinių kruopų risotto su vištiena
SVEIKIAU | Vištiena ir brokoliais įdarytos paprikos

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.