Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
įdarytos daržovės, kepta orkaitėje, sveika, vištiena  /  30 lapkričio, 2019

SVEIKIAU | Vištiena ir brokoliais įdarytos paprikos

by Otilija

Ar jus jau apėmė Kalėdų manija? Mano smegenys vis dar neapdoroja fakto, kad gruodis jau beveik čia. Nežinau, ar dėl to, kad šiemet dar nemačiau sniego, ar dėl to, kad veide vis dar labai ryškios vasariškos strazdanos (ačiū, Kalifornija), bet atidaryti švenčių sezoną aš dar jaučiuosi visiškai nepasiruošusi. Tad ir šį savaitgalį vietoj to, kad stebėčiau eglutės įžiebimą, leidžiu ant sofos su lėkšte puikaus, šildančio naminio maisto. Eglutės dar palauks (o štai penktą kartą iš naujo sukamas The Office – tikrai ne).

Šis patiekalas tikrai puikus ir vertas įrašo – man patinka naminis maistas, pripildantis virtuvę gardžių kvapų. Vos pradėjus kepti įdarą Laurynas ėmė sukti ratus aplink keptuvę dairydamasis, kas gi čia kvepia, o ir galutinis rezultatas tikrai nenuvylė. Derinys gali atrodyti kiek neįprastas, bet patikėkite, visi ingredientai čia puikiai veikia ir dera!

Reikės:

  • 5–6 paprikų
  • 600 g vištienos filė
  • 2 stiklinių virtų ryžių (naudojau raudonuosius; puikiai tinka laukiniai, rudieji, ar bet kuri kita jūsų mėgstama rūšis)
  • brokolio
  • 4 a. š. Dižono garstyčių
  • 4 v. š. graikiško jogurto
  • mėlynojo svogūno
  • kelių skiltelių česnako
  • mėgstamų prieskonių vištienai
  • druskos, pipirų
  • rutuliuko mocarelos (125 g)
  • 150 g čederio

Gaminimas:

  1. Paprikas perpjauname pusiau ir išskobiame.
  2. Vištieną supjaustome nedideliais kubeliais (per daug susmulkinti nereikia) ir sumaišome su mėgstamais prieskoniais bei smulkintu česnaku.
  3. Supjaustome svogūną ir minutę pakepiname.
  4. Į tą pačią keptuvę sudedame vištieną ir šiek tiek apkepiname, kol nebebus rausva (visiškai iškepti nereikia).
  5. Susumulkiname brokolį ir sutarkuojame sūrius.
  6. Vištienai šiek tiek apkepus sudedame į keptuvę garstyčias ir gerai išmaišome.
  7. Sudedame į keptuvę brokolius, kelias minutes pakepiname.
  8. Sudedame virtus ryžius, pagardiname viską mėgstamais prieskoniais.
  9. Sudedame pusę sūrio, išmaišome ir išjungiame kaitrą. Sudedame graikišką jogurtą ir dar kartą viską permaišome.
  10. Prikemšame paprikas įdaru ir sudedame į kepimo indą. Uždengiame folija ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
  11. Po 40 minučių paprikas ištraukiame, nudengiame foliją ir apibarstome likusiu sūriu. Kišame į orkaitę dar 5 minutėms, kol sūris išsilydys.
  12. Tiekiame truputį pravėsusias paprikas su graikišku jogurtu ir mėgaujamės.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • įdarytos daržovės
  • sveika
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Iš mamos archyvų | Bulvių pica
Kitoks čili troškinys

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.