Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kiaušiniai, omletas, pusryčiams  /  4 sausio, 2020

Pusryčių pica

by Otilija

Labas rytas! Taip jau yra, kad šeštadieniais neišlipu iš lovos beveik iki normalaus žmogaus pietų. O atsikėlus dar ir labai lėtai ruošiuosi pusryčius – darbo dienomis tokios prabangos neturiu ir dažniausiai maistą susiruošiu iš vakaro, tad atsigriebiu už visą savaitę.

Nors šio patiekalo pavadinimas skambus (iš tiesų čia paprasčiausia plonytė frittata), jis tikrai nėra toks nuodėmingas, kaip pica – tiesiog panašaus skonio. Čia susitinka daržovės, kiaušiniai, ir, žinoma, žiupsnelis sūrio 🙂 Idealiai tiks savaitgalio pusryčiams, tiek vaikams, tiek suaugusiesiems. Be to, likučiai skanūs ir pašildyti.

Reikės (maždaug 4 porcijoms):

  • 4 kiaušinių
  • 1/4 stiklinės pieno
  • 50 g čederio sūrio
  • nedidelio svogūno
  • pusės didelės arba visos mažos paprikos
  • 4 juostelių šoninės
  • poros saujų špinatų
  • 4 pievagrybių
  • svogūno laiškų (patiekti, nebūtina)
  • druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių

Gaminimas:

  1. Susipjaustome svogūną ir papriką kubeliais, o pievagrybius riekelėmis.
  2. Įkaitiname keptuvę ir kepame šoninę, kol apskrus.
  3. Iškepusią šoninę išimame ir ant susikaupusių riebalų pakepiname svogūną.
  4. Svogūnui šiek tiek apkepus į keptuvę sumetame papriką ir pievagrybius. Kepiname dar kelias minutes.
  5. Kol daržovės kepa, kiaušinius išplakame su pienu. Pagardiname druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais (jei norisi), sutarkuojame ir į plakinį suverčiame čederio sūrį.
  6. Į keptuvę sudedame špinatus ir pakepiname, kol susitrauks.
  7. Į kiaušinių ir sūrio plakinį sudedame sutrupintą šoninę, gerai išmaišome ir supilame viską į keptuvę.
  8. Pakepiname, kol kraštai sutvirtės ir šiek tiek atšoks nuo keptuvės šonų, ir perdedame omletą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 12 minučių, kol viršus pasidarys gražiai auksinis. Jei neturite tinkamos keptuvės, galite baigti kepti ir ant viryklės, tik uždėkite dangtį, kad ir viršus gerai apkeptų.
  9. Prieš tiekdami apibarstome svogūnų laiškais.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Kiaušiniai
  • omletas
  • Pusryčių patiekalai

Navigacija tarp įrašų

Kitoks čili troškinys
Apelsininė vištiena

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.