Nuo pat vaikystės mano mėgstamiausias vaisius buvo apelsinas. Niekada nesitiesė ranka į obuolį ar kriaušę, net Kalėdinio sezono metu nesuviliodavo mandarinai, o apie visokius arbūzus ar vynuoges apskritai net nekalbu. Tikriausiai todėl apelsininės skonio natos man labiausiai patinka ir kvepaluose, ir desertuose, ir kokteiliuose, ir net rimtesniuose patiekaluose – ypač azijietiškuose. Ta proga šiandien dalinuosi apelsininės vištienos receptu – visiškas comfort food, o ir pagaminamas labai greitai ir elementariai. Skonis ne prastesnis, nei kinų restoranuose, o svarbiausia – aiškiai žinosite, kas jūsų lėkštėse.
Pasiraitojam rankoves ir pirmyn.
Reikės:
- 600 g vištienos filė arba blauzdelių mėsos
- 3 v. š. kukurūzų krakmolo
- 3 v. š. miltų
- 2 kiaušinių
- aliejaus kepimui (azijietiškiems patiekalams įprastai naudoju sezamų arba rapsų)
- šiek tiek druskos
- smulkintų svogūnų laiškų (patiekti)
Padažui:
- stiklinės apelsinų sulčių (spaudžiu pati, bet nieko neatsitiks ir panaudojus pirktines)
- 1/3 stiklinės cukraus
- 3 v. š. sojų padažo
- 3 v. š. ryžių acto (galima keisti kitu baltu actu, pvz., obuolių)
- nedidelio gabalėlio imbiero
- 3 česnako skiltelių
- 0,5 a. š. čili dribsnių (chili flakes)
- tarkuotos pusės apelsino žievelės
- 1 kupino a. š. kukurūzų krakmolo (+ 2 a. š. vandens)
Gaminimas:
- Vištieną supjaustome gabalėliais.
- Pasiruošiame du mirkyti patogius dubenis – vienas bus kiaušiniams, o kitas – krakmolui ir miltams. Kiaušinius lengvai išplakame, krakmolą ir miltus sumaišome.
- Smulkia tarka sutarkuojame imbierą ir česnaką. Sumaišome ir kol sušils kaitiname sojos padažą, actą, imbierą, česnaką, apelsinų sultis ir čili dribsnius. Cukrų suberiame tik tada, kai padažas pašyla, ir gerai išmaišome, kad ištirptų. Tada šaukštelį krakmolo išmaišome su vandeniu ir supilame į padažą. Paliekame viską dar šiek tiek pavirti, vis pamaišome. Kai padažas sutirštėja, išjungiame kaitrą ir sudedame apelsino žievelę. Beje, padažą naudinga pasireguliuoti pagal savo skonį. Gal mėgstate rūgštesnį ar saldesnį? Tirštesnį ar skystesnį? Atitinkamai pakoreguokite ingredientų kiekį.
- Įkaitiname didelę keptuvę. Gabalėliais pjaustytą vištieną mirkome į kiaušinį, tada – miltų ir krakmolo mišinį ir kepam, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Vištienai bebaigiant kepti supilame į keptuvę padažą ir dar šiek tiek pakaitiname maišydami.
- Tiekiame vištieną su basmatti ar kitais mėgstamais ryžiais ir apibarstome smulkintais svogūnų laiškais bei čili dribsniais (jei mėgstate).
Skanaus!



Socialiniai tinklai: