Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
sotu, vištiena  /  10 kovo, 2020

Graikiški vištienos suktinukai

by Otilija

Kartais spoksau pro langą ir negaliu patikėti, kad jau atėjo pavasaris. Palaukit, aš kątik atšvenčiau Naujuosius, o jau tuoj vėl suksim laikrodžius?! Mane stebina gerokai šiltesni orai, nejučiomis į pusbačius iškeisti aulinukai, staiga nustoję elektrintis plaukai. Dar vienas pavasaris, dar viena viltis sulieknėti iki maudymukų sezono, dar viena planų kupina artėjanti vasara. Pernykštes atostogas Graikijoje atsimenu su plačiausia šypsena. Neveltui širdis apniukusiomis dienomis šaukiasi graikiškų kvapų ir skonių 🙂 Iš tos nostalgijos ir gimė šie suktinukai. Na, graikiškas čia tik įdaras ir prieskoniai, bet juk svarbiausia šiluma, pripildanti ne tik skrandį. 🙂

Reikės (6 nemažiems suktinukams):

  • maždaug 700 g vištienos filė (puikiai tinka supjaustyta kepsniams)
  • kelių šaukštų Philadelphios tepamojo sūrio
  • poros skiltelių česnako
  • 60 g špinatų
  • 80 g fetos sūrio
  • kiaušinio
  • kelių saujų džiūvėsėlių
  • druskos, pipirų

Vištienos marinatui:

  • kelių skiltelių česnako
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • druskos, pipirų
  • šlakelio šviežių citrinų sulčių
  • 1 a. š. džiovinto raudonėlio
  • 1 a. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • žiupsnelio kumino

Gaminimas:

  1. Vištienos filė susipjaustome gabaliukais (kaip kepsniams).
  2. Apšlakstome gabaliukus aliejumi, sudedame prieskonius, smulkintą česnaką, įspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių (kelis šaukštelius) ir gerai įtriname. Mėsą uždengiame ir dedame į šaldytuvą bent valandai pasimarinuoti.
  3. Kol vištiena marinuojasi, pasiruošiame įdarą: keptuvėje ant šlakelio sviesto pakepiname smulkintą česnaką ir suberiame pjaustytus špinatus. Kai pastarųjų tūris gerokai sumažėja, išjungiame kaitrą, perkeliame juos į dubenį ir įtrupiname fetos sūrį. Sumaišome (galime pagardinti druska ir pipirais).
  4. Pasimarinaviusius mėsos gabaliukus išmušame, kol pasidarys ploni ir lengvai vyniojami.
  5. Vieną kiekvieno gabalėlio pusę aptepame Philadelphios sūriu. Persistengti nereikia, sluoksnio pakanka plono.
  6. Dedame ant kepsniukų po šaukštą įdaro, paskleidžiame jį ir susukame vištieną į ritinuką. Pasistengiame užkamšyti galus ir kraštus (kiek išeina), kad padažas neišbėgtų.
  7. Viename dubenyje išplakame kiaušinį, o į kitą įpilame kelias saujas džiūvėsėlių.
  8. Keptuvėje įkaitiname kelis šaukštus aliejaus.
  9. Merkiame suktinukus į kiaušinio plakinį, tada apvoliojame džiūvėsėliuose ir dedame į keptuvę. Trumpai apkepiname iš visų pusių, kol apskrus ir sutvirtės.
  10. Perkeliame suktinukus į kepimo indą ir kepame apie 30 minučių iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  11. Tiekiame su mėgstamu garnyru – aš naudojau universalųjį kuskusą su daržovėmis. Suktinukai labai skanūs tiek šilti, tiek šalti, tad likučiai tikrai neprapuls.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sotu
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Suši dubenėlis – California sushi bowl
Kelionė į vakarinę pakrantę: mūsų įspūdžiai ir naudinga informacija „žaliems“ keliautojams

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.