Karantino diena Nr. 1 arba čia galėjo būti šonkauliukų receptas, bet jie visur išparduoti.
Šiandien dirbu iš namų. Man tai – sudėtingas iššūkis. Nemėgstu maišyti asmeninių ir profesinių erdvių. Darbe esu vienas žmogus, namie – kitas. Šviesioji pusė ta, kad pietus iš tikrųjų galėjau pasiruošti pietų metu, o ne po šešių. 🙂 Kaip jau išduoda pirmas sakinys, čia turėjo būti šonkauliukų receptas, bet karantino metu jie, pasirodo, yra gana paklausi prekė. Nieko, pasinaudojau proga ir realizavau jau senokai savo eilės laukusią idėją – kišą kitaip. Su bulviniu pagrindu!
Ar pasiteisino? Tikrai taip. Ypač jei ieškote jaukaus naminio maisto.
Reikės:
- 1 kg bulvių
- kelių česnako skiltelių
- 50 g sviesto
- druskos, pipirų
Įdarui:
- 100 g mėgstamo kumpelio
- 2 svogūnų
- 5 kiaušinių
- 150 ml grietinėlės
- 50 ml pieno
- mėgstamų žolelių: petražolių, svogūnų laiškų, krapų
- žiupsnio druskos, pipirų, itališkų žolelių
Gaminimas:
- Pirmiausia burokine tarka sutarkuojame bulves ir gerai nuspaudžiame skystį. Pagardiname jas druska, pipirais ir smulkintu česnaku.
- Išlydome sviestą ir užpilame jį ant bulvių tarkių. Gerai išmaišome.
- Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
- Imame apvalų kepimo indą, įklojame į jį kepimo popieriaus ar patepame sviestu ir išklojame dugną bei sieneles tarkuotomis bulvėmis.
- Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 25 minutes.
- Supjaustome kumpį ir svogūnus kubeliais.
- Svogūnus kelias minutes pakepiname ant mažo gabalėlio sviesto.
- Kiaušinius išplakame su žolelėmis, prieskoniais, grietinėle ir pienu.
- Traukiame pagrindą iš orkaitės, nuklojame jį kumpeliu, svogūnais ir užpilame kiaušinio plakiniu. Kišame į orkaitę dar 30 minučių.
- Iškepusį kišą išimame iš formos, apibarstome žolelėmis ir tiekiame. Labai skanu su kefyru (kaip ir visi bulviniai patiekalai)!
Skanaus!



Socialiniai tinklai: