Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
apkepai, nesaldūs pyragai, sotu  /  16 kovo, 2020

Bulvinis kišas su kumpiu ir svogūnais

by Otilija

Karantino diena Nr. 1 arba čia galėjo būti šonkauliukų receptas, bet jie visur išparduoti.

Šiandien dirbu iš namų. Man tai – sudėtingas iššūkis. Nemėgstu maišyti asmeninių ir profesinių erdvių. Darbe esu vienas žmogus, namie – kitas. Šviesioji pusė ta, kad pietus iš tikrųjų galėjau pasiruošti pietų metu, o ne po šešių. 🙂 Kaip jau išduoda pirmas sakinys, čia turėjo būti šonkauliukų receptas, bet karantino metu jie, pasirodo, yra gana paklausi prekė. Nieko, pasinaudojau proga ir realizavau jau senokai savo eilės laukusią idėją – kišą kitaip. Su bulviniu pagrindu!

Ar pasiteisino? Tikrai taip. Ypač jei ieškote jaukaus naminio maisto.

Reikės:

  • 1 kg bulvių
  • kelių česnako skiltelių
  • 50 g sviesto
  • druskos, pipirų

Įdarui:

  • 100 g mėgstamo kumpelio
  • 2 svogūnų
  • 5 kiaušinių
  • 150 ml grietinėlės
  • 50 ml pieno
  • mėgstamų žolelių: petražolių, svogūnų laiškų, krapų
  • žiupsnio druskos, pipirų, itališkų žolelių

Gaminimas:

  1. Pirmiausia burokine tarka sutarkuojame bulves ir gerai nuspaudžiame skystį. Pagardiname jas druska, pipirais ir smulkintu česnaku.
  2. Išlydome sviestą ir užpilame jį ant bulvių tarkių. Gerai išmaišome.
  3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
  4. Imame apvalų kepimo indą, įklojame į jį kepimo popieriaus ar patepame sviestu ir išklojame dugną bei sieneles tarkuotomis bulvėmis.
  5. Dedame į orkaitę ir kepame maždaug 25 minutes.
  6. Supjaustome kumpį ir svogūnus kubeliais.
  7. Svogūnus kelias minutes pakepiname ant mažo gabalėlio sviesto.
  8. Kiaušinius išplakame su žolelėmis, prieskoniais, grietinėle ir pienu.
  9. Traukiame pagrindą iš orkaitės, nuklojame jį kumpeliu, svogūnais ir užpilame kiaušinio plakiniu. Kišame į orkaitę dar 30 minučių.
  10. Iškepusį kišą išimame iš formos, apibarstome žolelėmis ir tiekiame. Labai skanu su kefyru (kaip ir visi bulviniai patiekalai)!

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • apkepai
  • nesaldūs pyragai
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Kelionė į vakarinę pakrantę: mūsų įspūdžiai ir naudinga informacija „žaliems“ keliautojams
Vištienos blauzdelės saulėje džiovintų pomidorų padaže

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.