Trečia karantino diena, o ant stalo vietoj planuotų salotų ir vėl garuoja visiškas comfort food. Bijau, kad namų areštui pasibaigus nebetilpsiu pro duris – šaldytuvas pavojingai arti. Ar jūs irgi turit šitą bėdą?
O šiandien dalinuosi labai greitu ir ganėtinai gardžiu receptu – vištienos blauzdelėmis saulėje džiovintų pomidorų padaže. Nuo mėsos išėmimo iš šaldytuvo iki tiekimo į stalą praėjo 40 minučių, tad šis patiekalas idealiai tinka greitai gamybai per pietų pertrauką.
Pastaba. Patogiausia naudoti keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę, tačiau galite ir tiesiog perdėti vištieną ir padažą į kepimui tinkamą indą.
Reikės:
- 6 vištienos blauzdelių (be kaulo)
- nedidelio stiklainio saulėje džiovintų pomidorų
- 4 skiltelių česnako
- 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
- 1 a. š. džiovinto baziliko
- šakelės smulkinto šviežio čiobrelio (galima keisti džiovintu)
- druskos, pipirų
- 150 ml grietinėlės (riebesnės)
- 200 ml sultinio
- saujelės parmezano
Gaminimas:
- Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
- Vištieną iš abiejų pusių dosniai pabarstome druska ir pipirais.
- Įkaitiname keptuvę ir ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių apkepame blauzdeles (maždaug po 5 minutes kiekvieną pusę).
- Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus.
- Kai vištiena apkepa, išimame ją iš keptuvės ir nupilame riebalų perteklių (aš pritingėjau, ir galite matyti, kad padažas gavosi ne visai skanios išvaizdos).
- Toje pačioje keptuvėje minutę pakepiname smulkintas česnako skilteles, baziliką, čiobrelius ir paprikos dribsnius.
- Supilame į keptuvę sultinį, grietinėlę ir saulėje džiovintus pomidorus. Išmaišome ir papildomai pagardiname druska ir pipirais.
- Supilame sūrį, permaišome padažą ir grąžiname blauzdeles į keptuvę (odele į viršų).
- Visą keptuvę dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min. Tiekiame su mėgstamu garnyru – prie padažų su grietinėle man idealiai tinka basmatti ryžiai ir šviežios daržovės.
Skanaus!


Socialiniai tinklai: