Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
kepta orkaitėje, sotu, vištiena  /  18 kovo, 2020

Vištienos blauzdelės saulėje džiovintų pomidorų padaže

by Otilija

Trečia karantino diena, o ant stalo vietoj planuotų salotų ir vėl garuoja visiškas comfort food. Bijau, kad namų areštui pasibaigus nebetilpsiu pro duris – šaldytuvas pavojingai arti. Ar jūs irgi turit šitą bėdą?

O šiandien dalinuosi labai greitu ir ganėtinai gardžiu receptu – vištienos blauzdelėmis saulėje džiovintų pomidorų padaže. Nuo mėsos išėmimo iš šaldytuvo iki tiekimo į stalą praėjo 40 minučių, tad šis patiekalas idealiai tinka greitai gamybai per pietų pertrauką.

Pastaba. Patogiausia naudoti keptuvę, kurią galima dėti į orkaitę, tačiau galite ir tiesiog perdėti vištieną ir padažą į kepimui tinkamą indą.

Reikės:

  • 6 vištienos blauzdelių (be kaulo)
  • nedidelio stiklainio saulėje džiovintų pomidorų
  • 4 skiltelių česnako
  • 1 a. š. aitriųjų paprikų dribsnių
  • 1 a. š. džiovinto baziliko
  • šakelės smulkinto šviežio čiobrelio (galima keisti džiovintu)
  • druskos, pipirų
  • 150 ml grietinėlės (riebesnės)
  • 200 ml sultinio
  • saujelės parmezano

Gaminimas:

  1. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių.
  2. Vištieną iš abiejų pusių dosniai pabarstome druska ir pipirais.
  3. Įkaitiname keptuvę ir ant šlakelio aliejaus iš abiejų pusių apkepame blauzdeles (maždaug po 5 minutes kiekvieną pusę).
  4. Susmulkiname saulėje džiovintus pomidorus.
  5. Kai vištiena apkepa, išimame ją iš keptuvės ir nupilame riebalų perteklių (aš pritingėjau, ir galite matyti, kad padažas gavosi ne visai skanios išvaizdos).
  6. Toje pačioje keptuvėje minutę pakepiname smulkintas česnako skilteles, baziliką, čiobrelius ir paprikos dribsnius.
  7. Supilame į keptuvę sultinį, grietinėlę ir saulėje džiovintus pomidorus. Išmaišome ir papildomai pagardiname druska ir pipirais.
  8. Supilame sūrį, permaišome padažą ir grąžiname blauzdeles į keptuvę (odele į viršų).
  9. Visą keptuvę dedame į orkaitę ir kepame apie 20 min. Tiekiame su mėgstamu garnyru – prie padažų su grietinėle man idealiai tinka basmatti ryžiai ir šviežios daržovės.

Skanaus!

ne, cia virselis
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • sotu
  • vištiena

Navigacija tarp įrašų

Bulvinis kišas su kumpiu ir svogūnais
Bananų duona su varške ir ananasais

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.