Aš nesu didelė saldžių kepinių (na, išskyrus tortus, bet čia jau kita kategorija) gerbėja, bet karantino metu akys vis krypsta link miltų ir cukraus spintelės. Gal dėl to, kad saldumynų pasiūla namie kuklesnė (sąžiningai vengiam parduotuvių ir ilgesingai laukiam Barboros), o gal dėl to, kad laisvalaikio pramogų yra gerokai mažiau. Bet kuriuo atveju, atsikėliau šiandien su mintimis apie bananų duoną. Bet ne bet kokią – su varške ir ananasais. Na, nelabai dažna kombinacija, tad nebuvau tikra, ar kažkas gero gausis. Bet gavosi (čia prie sėkmės prisidėjo šis Saulėtos virtuvės receptas, kuriuo rėmiausi) – ne per saldi, drėgna, soti ir visai fotogeniška. Ar verta išbandyti? Jei mėgstate varškę ir drėgnus bananinius kepinius, kodėl gi ne (nors Laurynas tokio deserto baidosi iš tolo).
Reikės:
Baigėsi mano virtuvinių svarstyklių baterijos, tad viską matavau mililitrais ir 200 ml talpos stikline.
Jei kepinius mėgstate saldesnius, galite padidinti cukraus kiekį.
- 3 labai prinokusių bananų (jei labai dideli, pakaks ir dviejų)
- stiklinės miltų
- kiaušinio
- 0,5 stiklinės rudojo cukraus
- 0,25 stiklinės baltojo cukraus
- 60 ml aliejaus (naudojau rapsų)
- 2 kupinų v. š. graikiško jogurto
- 1 a. š. kepimo miltelių
- žiupsnio druskos
Varškės ir ananasų įdarui:
- 200 g varškės
- 3 kupinų v. š. cukraus
- kiaušinio
- 2 v. š. miltų
- šiek tiek citrinos sulčių
- 0,5 a. š. vanilinio cukraus
- pusės skardinės konservuotų ananasų
Gaminimas:
- Pirmiausia šakute sutriname bananus.
- Dideliame dubenyje iki vientisos masės išplakame kiaušinį, rudąjį ir baltąjį cukrų, jogurtą ir aliejų.
- Į plakinį sudedame bananus, dar kartą perplakame.
- Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Pilame sausąjį mišinį į plakinį ir maišome, kol nebeliks sausų miltų.
- Pasiruošiame įdarą: sutriname varškę su cukrumi, kiaušiniu, miltais, vaniliniu cukrumi ir šlakeliu šviežios citrinos sulčių. Jei norite labai glotnios masės, galite varškę pertrinti per sietelį (aš to nedariau).
- Anansus supjaustome kvadratėliais, sudedame į varškės masę iš išmaišome.
- Į kepimo indą (man čia vėl geriausiai tarnauja silikoninis – lengvai išsiima ir nereikia papildomų riebalų) pilame pusę tešlos, tuomet sudedame įdarą ir vėl užklojame jį likusia tešla.
- Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą. Leidžiame atvėsti, išimame iš kepimo indo ir skanaujame 🙂 Man skaniausia – šiek tiek pastovėjusi.
Skanaus!


