Šiandien dalinuosi smagiu ir nuotaiką pakeliančiu receptu – vieno kąsnio picomis ant cukinijos pado. Tai – kiek sveikesnė (kaip ir minėjau anksčiau, šį žodį savo bloge naudoju labai liberaliai) picos užkandžio interpretacija, bet beveik nenusileidžianti originalui. Gero skonio paslaptis čia yra ne kas kita, kaip skanus, sodrus padažas – jį visada naudoju gamindama picą. Cukinija irgi puikiai atlieka pado funkciją, o ir nieko minkyti nereikia. Ar patiko? Tikrai taip. Penkios mocarelos iš penkių.
Reikės:
Picos padažui:
- skardinės konservuotų smulkintų pomidorų
- 2 v. š. pomidorų pastos
- pusės česnako
- nedidelio svogūno (raudonojo)
- kelių šakelių šviežio baziliko
- 1 a. š. džiovintų itališkų žolelių
- druskos, pipirų
Picoms (maždaug skardai):
- 2 cukinijų
- maždaug 100 g tarkuotos mocarelos (geriausia pirkti iškart smulkintą, labai taupiai dėliojosi)
- 50 g kietojo smulkinto sūrio (pvz., Džiugo)
- mėgstamų priedų: dėjau kumpį, svogūną, papriką
- picos prieskonių (bazilikų, raudonėlio ir pan.)
Gaminimas:
- Cukinijas supjaustome norimo storio riekelėmis (man skaniausia buvo maždaug 0,5 cm), apibarstome druska ir paliekame šiek tiek pastovėti, kad išsiskirtų vanduo.
- Pasigaminame padažą: ant alyvuogių aliejaus pakepiname smulkintą svogūną ir česnaką, kol skaniai pakvips. Tuomet supilame pomidorus, pomidorų pastą, išmaišome, pagardiname žolelėmis, druska, pipirais ir leidžiame troškintis, kol padažas sutirštės ir dalis skysčio nugaruos (bent 15 minučių). Kai padažas jau beveik baigtas, sudedame smulkintą šviežią baziliką, išmaišome ir leidžiame dar kelias minutes pasitroškinti.
- Orkaitę įkaitiname iki 220 laipsnių.
- Cukinijų riekeles, jei reikia, nuplauname (kad nusiplautų druska, jei kartais padauginote), nusausiname ir išdėliojame skardoje.
- Tepame ant kiekvienos riekelės padažo, apdedame ingredientais, barstome mocarela, kietuoju sūriu, prieskoniais ir kišame dešimtčiai minučių į orkaitę. Labai svarbu atsispirti pagundai ir priedų nepadauginti, visgi cukinijos riekelių skersmuo ribotas, tad be reikalo pasidarytumėte sūrio fontaną.
- Iškepusias picas papildomai pabarstome šviežiu baziliku ir tiekiame. Skaniausios jos vos pravėsę, bet dar šiltos – kai galima čiupti su pirštais ir dėti tiesiai į burną 🙂
Skanaus!



Socialiniai tinklai: