Receptas, kuriuo dalinuosi šiandien, labai paprastas, greitai pagaminimas ir atviras interpretacjai. Darbo dienos pietų valandos man pakako ir gamybai, ir valgymui, ir net greitai maisto fotosesijai. 😀 Pasiraitojam rankoves ir pasidarom namie meksikietišką fiestą!
Reikės:
- 450 g jautienos faršo
- 2–3 skiltelių česnako
- raudonojo svogūno
- meksikietiškų prieskonių (po gerą žiupsnį kumino, paprikos, čili dribsnių, kalendros, taip pat galite naudoti specialius prieskonių mišinius)
- 2 v. š. pomidorų pastos
- avokado
- kelių saujų konservuotų raudonųjų pupelių
- druskos, pipirų pagal skonį
- maždaug 6 didelių ar 8 mažesnių tortilijos lakštų
- 200 g sūrio (kietojo arba čederio)
- šiek tiek rapsų aliejaus (kepimui)
- liesos grietinės arba graikiško jogurto (patiekimui)
P. S. Be išvardintų bazinių ingredientų čia puikiai tiktų jalapenai, paprikos, kukurūzai ir įvairūs kiti jūsų mėgstami priedai. Be to, nepakenktų ir dubenėlis gvakamolės!
P. P. S. Kesadilijos kepimo būdų yra įvairių, bet aš rekomenduoju tiesiog lenkti lakštą pusiau – taip paprasčiausia šį patiekalą apversti ir išimti iš keptuvės.
Gaminimas:
- Kubeliais susipjaustome avokadą ir sutarkuojame sūrį.
- Ant šlakelio aliejaus pakepiname gabaliukais supjaustytą svogūną ir susmulkintą česnaką. Pakvipus suberiame į keptuvę faršą ir maišydami kepiname, kad nesušoktų gabalais.
- Beriame į keptuvę prieskonius, druską, pipirus, sudedame pomidorų pastą. Nepagailime čili dribsnių, jei norime daugiau aštrumo. Dar truputį pakepiname ir suberiame nusausintas pupeles.
- Iškepusį faršą nuimame nuo kaitros, suberiame į jį pjaustytą avokadą, išmaišome ir atidedame, kol prireiks.
- Didelėje keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir tiesiame į ją tortilijos lakštą (aliejus, beje, nebūtinas, bet puikiai prisideda prie kesadilijos traškumo ir padeda jai tolygiau apkepti).
- Pabarstome lakštą sūriu.
- Vienoje lakšto pusėje paskirstome keletą šaukštų įdaro ir užbarstome ant jo dar šiek tiek sūrio. Perlenkiame tortiliją paslėpdami įdarą ir apkepame iš abiejų pusių.
- Iškepusias kesadilijas supjaustome trikampiais gabalėliais. Tiekiame su grietine ar gvakamole. Nors šis patiekalas skanus ir atvėsęs, geriausia jį valgyti dar šiltą ir traškų. Skanaus!



Socialiniai tinklai: