Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
lašiša, sotu, sveika, žuvies patiekalai  /  30 liepos, 2020

Lašiša su citrininiu kaparėlių padažu

by Otilija

Ar ir jūs šią savaitę jaučiatės labai mieguisti? Atsikeliu ir vaikštau kaip zombis nekantraudama, kada vėl grįšiu į lovą. Organizmas šaukiasi atostogų (nors negaliu skųstis, kad persidirbu), o jų dar teks palaukti. Mieguistumą ir energijos trūkumą priimu kaip ženklą, kad vėl atleidau vadeles ir reikia atidžiau stebėti, ką į save kišu – juk mūsų mitybos įpročiai tiesiogiai veikia energijos lygius ir bendrą savijautą. Žuvis – pirmasis mano pasirinkimas, kai kūnui prireikia pagalbos 🙂 Tad nors ši lašiša ir guli kiek riebesnio padažo patale, prie sofos jūsų tikrai neprirakins 🙂

Beje, iškart norėčiau atkreipti dėmesį, kad padažo proporcijas geriausia pasireguliuoti patiems, pagal pomėgius. Aš pateikiau neutraliausią bazinį variantą (nors pati viską dažniausiai pilu iš akies), bet tiek grietinėlės, tiek citrinos sulčių ar kaparėlių tikrai galima dėti ir daugiau. Ragaukite ir ieškokite tobulybės 🙂

Reikės:

  • kelių gabaliukų lašišos
  • druskos, pipirų
  • mėgstamo garnyro (šįkart rinkausi šviežias bulvytes – puikiai tinka su tokiu padažu)
  • šiek tiek šviežių krapų (jie čia ne dėl grožio – tikrai puikiai papildo patiekalą)

Padažui (kiekio pakaks maždaug 4 porcijoms):

  • riekės sviesto (maždaug 1 cm storio)
  • 100 ml grietinėlės
  • 1 a. š. dižono garstyčių
  • pusės citrinos sulčių
  • 2 v. š. smulkintų kaparėlių
  • druskos, pipirų

Gaminimas:

  1. Lašišos gabaliukus prieš kepant šiek tiek (10–15 minučių) palaikome kambario temperatūroje, iš abiejų pusių pabarstome druska ir pipirais.
  2. Inde, kuriame gaminsime padažą, išlydome sviestą.
  3. Kai sviestas išsilydo, supilame grietinėlę. Vis pamaišydami sudedame garstyčias ir leidžiame užvirti, o tada pagal skonį pagardiname druska, pipirais, supilame smulkintus kaparėlius ir citrinos sultis. Dar minutę kitą maišydami paverdame ir nuimame nuo kaitros. Jei padažas per skystas, visada galite sutirštinti jį žiupsneliu miltų (dėkite, kol dar verdate, ir labai kruopščiai išmaišykite).
  4. Lašišą iškepame gerai įkaitintoje keptuvėje. Tikslus kepimo laikas priklauso nuo daugybės faktorių, pvz., pasirinkto karščio, gabaliuko dydžio ir storio, tad būtinai stebėkite procesą ir lašišos neperkepkite. Aš savąjį gabalą kepiau 4 minutes iš vienos pusės ir 3 minutes iš kitos. Lašišos geriau nemaigyti ir anksčiau laiko nevartyti – žodžiu, visą darbą palikti keptuvei. Ar lašiša iškepusi dažniausiai tikrinu šiek tiek spustelėdama jos viršų – jei trykšta sultys ir mėsa lengvai atšoka nuo kaulo, jau tikrai metas griebti ją iš keptuvės. Be to, tinkamą iškepimą išduoda ir pasikeitusi spalva. Baigę kepti lašišą galime palikti ją kelias minutes “pailsėti” – taip skonis tik dar labiau subręs ir atsiskleis jūsų lėkštėje.
  5. Iškepusią lašišą serviruojame su pasirinktu garnyru ir dosniai užpilame padažu. Jei norisi, papildomai uždedame kaparėlių, pabarstome smulkintais krapais ir tiekiame. Skanaus!
Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • Lašiša
  • sotu
  • sveika
  • žuvies patiekalai

Navigacija tarp įrašų

Kesadilijos su jautienos faršu
Šokoladinė bananų duona

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.