Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
desertai, saldu, tortai  /  28 rugpjūčio, 2020

Braškinis tortas (iš močiutės archyvo!)

by Otilija

Vakar buvo ypatinga diena – mano geriausio draugo, aka mano brangaus vyro, gimtadienis. Panegirikų rašyti nesinori, bet galiu pasakyti tik tiek, kad šis vyras nusipelno pačio gardžiausio torto pasaulyje. Ką čia gardžiausio, VISŲ GARDŽIAUSIŲ pasaulio tortų.

Visgi pats užsiprašė tik kuklaus, klasikinio močiutės biskvito su maskarponės-grietinėlės kremu ir braškėmis. Teko skambinti močiutei ir kaulinti jos puikiojo biskvito recepto. Sakydama puikiojo aš nė kiek neperdedu – jis pavyksta purus, kvapnus, o apie skonį neverta ir kalbėti, geriau iškart pasiraitoti rankoves ir išsikepti patiems. Pavyks nuostabus tortas, garantuoju.

Beje, uogos kreme kiek sutrumpina torto galiojimo laiką, tad, jei planuojate jį valgyti kelias dienas, galite šį žingsnį praleisti.

Reikės:

Puikiajam močiutės biskvitui:

  • 4 kiaušinių
  • 200 g cukraus
  • 200 g miltų
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • 4 v. š. verdančio vandens

Torto kremui, pertepimui ir papuošimui:

  • 500 g riebios grietinėlės (35+ %)
  • 500 g maskarponės
  • 5 v. š. cukraus
  • pusės citrinos sulčių
  • 700 g braškių (pusę į tortą, pusę – papuošimui)
  • pakelio braškinės žėlė
  • 100–150 ml vaisinės arbatos (nebūtina; biskvitui sulaistyti)

Gaminimas:

  1. Pirmiausia išsikepame biskvitą. Kiaušinius labai gerai išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi (kaip sako močiutė, kol cukrus nebegirgždės tarp dantų).
  2. Miltus ir kepimo miltelius persijojame ir atsargiai, lėtai maišydami supilame į kiaušinių ir cukraus plakinį (su plaktuvu nebeplakame).
  3. Kai išmaišome tiek, kad nelieka sausų miltų, supilame verdantį vandenį ir dar kartą atsargiai išmaišome.
  4. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20–30 min (ar biskvitas iškepęs patikrinsite su mediniu pagaliuku – kai jį įkišate į biskvitą ir ištraukiate sausą, metas kepinį traukti lauk).
  5. Biskvitą gerai atšaldome ir supjaustome (aš pjoviau į tris dalis).
  6. Kol biskvitas vėsta, pasiruošiame kremą: išplakame grietinėlę su cukrumi ir citrinos sultimis (beveik iki standumo, bet stebėkite procesą – nepaverskite į varškę), tuomet atsargiai įplakame maskarponę.
  7. Braškes padaliname pusiau. Torto kremui skirtas braškes susmulkiname kubeliais, o viršui – riekelėmis.
  8. Biskvito lakštus sulaistome arbata. Nepadauginame.
  9. Tortą sluoksniuoju kepimo popieriumi išklotoje formoje. Imame pirmą lakštą, aptepame kremu, apibarstome braškėmis ir uždedame antrąjį. Tą patį pakartojame su visais likusiais lakštais tortą atsargiai suspausdami. Jei liko kremo, galite jį pasitaupyti ir vėliau aptepti torto kraštus.
  10. Torto viršų nukraune riekelėmis pjaustytomis braškėmis.
  11. Pasidarome braškinę želė ir ją atvėsiname (ant pakelio rekomenduojama naudoti 500 ml vandens, bet šįkart siūlyčiau pilti apie 250–300 ml).
  12. Čia jau bus ilgesnis procesas: ant torto viršaus vis supilame po kelis šaukštus želė, kišame tortą atgal į šaldytuvą, palaukiame, kol apstings ir vėl kartojame procesą, kol visą viršų padengsime želė sluoksniu.
  13. Šaldome per naktį ir mėgaujamės! Patenkintas buvo ne tik jubiliatas, bet ir visi svečiai.

Skanaus!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • braškės
  • desertai
  • iš mamos archyvų
  • saldu
  • tortai

Navigacija tarp įrašų

Šokoladinė bananų duona
Jautienos troškinys su porteriu

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.