Virtuvinis romanas

Maistas + aš = ♡

  • Pradžia
  • sveika
  • sotu
  • saldu
greitas maistas, jautiena, mėsainiai, sotu  /  21 lapkričio, 2020

Sloppy joes, arba sumuštiniai su faršu

by Otilija

Žiūrėdama filmus ar serialus aš dažnai atkreipiu dėmesį į tai, ką valgo veikėjai. Jau tiksliai nepamenu, kur pirmą kartą pamačiau šį amerikietišką patiekalą (lyg ir How I Met Your Mother), bet kad privalau jį išbandyti supratau per kelias sekundes. Pavadinimas – Sloppy joes – skambėjo žaismingai ir intriguojančiai, o ir gamyba atrodė baisiai paprasta. Dėl šios dalies neklydau – ko gero, tai vienas paprasčiausių junk food‘o receptų mano bloge. Visgi tikrai nesitikėjau, kad jis iškart taps ir vienu mėgstamiausių – dangiškai puri brioche bandelė ir skonių kupinas faršas iš tiesų yra dieviškas derinys.

Reikės:

  • plėšomų brioche bandelių (būna pakeliuose po 6)
  • 450 g jautienos faršo
  • pusės žaliosios paprikos
  • vidutinio dydžio svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • mėgstamų prieskonių mėsai (naudojau 0,5 a. š. kalendros, 1 a. š. raudonosios saldžiosios paprikos miltelių, 0,5 a. š. klasikinių mėsos prieskonių)
  • 1 v. š. pomidorų pastos
  • 100 ml kečiupo
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 a. š. Vorčesterio padažo
  • 1 v. š. rudojo cukraus
  • 1/3 stiklinės vandens (apie 70-80 ml)
  • druskos, pipirų ir čili dribsnių pagal skonį
  • gabalėlio sviesto ir šaukšto alyvuogių aliejaus (kepti)

Gaminimas:

  1. Pirmiausia kubeliais susipjaustome papriką ir svogūną, susmulkiname česnaką.
  2. Ant šlakelio alyvuogių aliejaus nuolat maišydami (kad nesušoktų gumuliukais) pakepiname faršą (kokias 5 minutes). Iškepusį faršą perkeliame į kiaurasamtį, kad nuvarvėtų.
  3. Toje pačioje keptuvėje išlydome sviestą, sudedame svogūną ir česnaką. Kai virtuvė pakvimpa, sudedame papriką ir keletą minučių pakepiname.
  4. Grąžiname į keptuvę faršą, sudedame pomidorų pastą ir pasirinktus mėsos prieskonius. Gerai išmaišome.
  5. Supilame į keptuvę kečiupą, garstyčias, Vorčesterio padažą, vandenį ir cukrų. Vėl gerai išmaišome, pagardiname druska, pipirais ir čili dribsniais. Viską kepiname reguliariai pamaišydami, kol masė sutirštės ir sutvirtės (aš kepinau apie 10 minučių, bet galima ir ilgiau).
  6. Kol faršas kepa, išilgai perpjauname bandeles ir paskrudiname jas iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  7. Guldome į lėkštę apatinį bandelių sluoksnį, dosniai apdedame faršo mišiniu ir užklojame viršutiniu bandelių sluoksniu. Plėšome ar pjauname ir mėgaujamės! Paprasta, greita ir laaabai skanu.

Gardaus savaitgalio!

Socialiniai tinklai:
fb-share-icon
fb-share-icon

Tags

  • greitas maistas
  • Jautiena
  • mėsainiai
  • sotu

Navigacija tarp įrašų

Jautienos troškinys su porteriu
SVEIKIAU | Kokosiniai avižų ir bananų blyneliai

Share your thoughts Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

  • Elara by LyraThemes
  • Virtuvinis romanas 2020. Visos teisės saugomos.