Aprimus švenčių šurmuliui (aišku, sutinkant šventes dviese jo buvo gerokai mažiau) po truputį grįžtu į rutiną. Darbo dienų rytai vėl prasideda greita mankšta, paskubom sukremtamais skrebučiais su avokadu ar granola su jogurtu, o visi gardesni pusryčių patiekalai paliekami savaitgaliui. Omletas ir šeštadienio rytai mūsų namuose eina koja kojon. Jau ne kartą minėjau, kad omletas – puikus būdas sunaudoti įvairius likučius. Šįkart jį gardinau alyvuogėmis, feta, baziliku – todėl ir praminau graikišku. Verta išbandyti!
Reikės (iš nurodyto kiekio išeis maždaug 3 porcijos):
- 4 kiaušinių
- 2 v. š. pieno
- pusės mėlynojo svogūno
- pusės paprikos
- 6 vyšninių pomidorų
- saujelės juodųjų alyvuogių be kauliukų
- 50 g fetos sūrio (maždaug trečdalis standartinio pakelio)
- šviežių krapų, bazilikų
- druskos, pipirų pagal skonį
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus (kepti)
Gaminimas:
- Supjaustome papriką ir svogūną kubeliais, alyvuoges ir pomidorus ketvirčiais.
- Keptuvėje įkaitiname porą šauktų alyvuogių aliejaus.
- Pirmiausia kelias minutes pakepiname papriką ir svogūną, tada sudedame pomidorus ir alyvuoges. Dar kelias minutes pakepiname.
- Kol daržovės kepa, išplakame kiaušinius su pienu, druska ir pipirais. Plakinį galima pagardinti smulkintais šviežiais krapais.
- Supilame plakinį į keptuvę, kubeliais susipjaustome ir keptuvėje išdėliojame fetos sūrį.
- Keptuvę uždengiame ir paliekame omletą troškintis.
- Omletui sutvirtėjus (maždaug po 5 minučių) apibarstome jį smulkintu baziliku ir tiekiame.
Skanus!



Socialiniai tinklai: